Numarul total de imbolnaviri cu gripa porcina in Romania a ajuns la 1.256, in intervalul vineri, ora 12:00, sambata, ora 12:00 fiind confirmate 98 de noi cazuri, dintre care 36 doar in Bucuresti, se arata in ultimul bilant al Ministerului Sanatatii.

36 de cazuri au fost confirmate in Capitala, opt imbolnaviri cu H1N1 in judetul Harghita, cate sase in Vaslui si Prahova si cate cinci cazuri noi in judetele Cluj, Dambvita, Galati si Maramures.

In urma confirmarii cazurilor de gripa A/H1N1 in colectivitati scolare in ultimele 24 de ore si in functie de investigatiile epidemiologice realizate s-a liat decizia suspendarii pentru sapte zile a orelor la clase din liceele Emil Racovita, Iulia Hasdeu, George Cosbuc, Henri Coanda, la Grupul Scolar Dimitrie Gusti si scolile generale nr. 56,118, 181 si 175 din Capitala.

In Cluj vor fi de asemenea suspendate orele la Liceul pentru persoane cu deficiente de vedere, in Dolj la clase din scoala generala din comuna Podari si la scolile generale nr. 2 si 32 din Craiova, in Galati la liceul Emil Racovita si liceul de Marina, iar in Giurgiu la Scoala Generala nr. 4.

De asemenea, sunt suspendate cursuri in clase din liceele Marton Aron si Karoli Ianos din Harghita, scoala generala nr.9 si liceul Economic din Suceava si la liceul Mihai Eminescu din Vaslui.