Doua noi decese au fost inregistrate in Ungaria in randul pacientilor diagnosticati cu gripa AH1N1, au anuntat vineri autoritatile medicale ungare, citate de agentia MTI, care noteaza ca una dintre victime este de cetatenie romana.

Potrivit sursei citate, care citeaza Autoritatea Nationala de Sanatate Publica din Ungaria (ANTSZ), este vorba de doua femei, una in varsta de 73 de ani, de cetatenie romana si care locuia in Csongrad, iar cealalta, in varsta de 55 de ani, era din Jasz-Nagykun-Szolnok.

Ambele sufereau deja de infectie pulmonara si aveau serioase probleme legate de circulatia sangelui cand au fost spitalizate. Prezenta virusului gripal AH1N1 a fost descoperita post-mortem. Niciuna dintre paciente nu fusesera vaccinate impotriva gripei.

In urma acestor doua decese, numarul total al victimelor provocate de gripa noua in Ungaria a ajuns la sapte.

Un barbat originar din Romania a decedat marti in Austria, dupa un atac de cord survenit, cel mai probabil, din cauza unor complicatii legate de infectia cu virusul AH1N1, anunta Deutsche Presse Agentur. Barbatul, in varsta de 39 de ani, era un muncitor in constructii si se afla in Austria din martie.