Directorul Institutului Matei Bals, Adrian Streinu-Cercel, a renuntat joi, la demisia anuntata in urma cu doua zile. Cercel ramane in functia de secretar de stat in Ministerul Sanatatii, potrivit lui Adriean Videanu, ministrul interimar al Sanatatii. Asta dupa ce, prim-ministrul Emil Boc l-a rugat pe Streinu-Cercel, la sfarsitul sedintei de guvern de miercuri, sa renunte la demisie.

Adrian Streinu Cercel, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, a declarat la inceputul saptamanii ca Romania are nevoie sa importe urgent doze de vaccin. El a fost contrazis in aceeasi zi de seful statului, care a sustinut ca tara noastra nu are nevoie sa importe vaccinul. O zi mai tarziu, Adrian Streinu Cercel a demisionat din functia de secretar de stat, afirmand ca la baza deciziei au stat "motive personale".

Emil Boc a precizat miercuri, la finalul sedintei de Guvern, ca l-a rugat pe Adrian Streinu Cercel sa renunte la decizia sa privind demisia. "Sper ca domnul profesor va avea un raspuns pozitiv", a spus Boc miercuri.

Emil Boc a spus ca i-a multumit, in sedinta de Guvern, pentru munca depusa si ca i-a cerut sa pastreze echipa pe care o coordoneaza.