China a lansat un tratament impotriva gripei porcine, bazat pe medicina traditionala chineza. Producatorii sustin ca noul medicament este eficient mai ales in cazul copiilor, transmite Ria Novosti, care citeaza presa din China. Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat ca nu cunoaste remediul traditional din medicina chineza, recomandat pentru copii, si a refuzat sa comenteze informatia.

Potrivit directorului adjunct al biroului din Beijing pentru medicina traditionala chineza, "No 2 Cold Medicine" ii va vindeca in termen de trei zile pe copiii care au contractat virusul AH1N1. "O parte dintre copii vor fi vindecati cu o singura doza, in timp ce altii ar putea avea nevoie de doua", a declarat Tu Zhitao.

Tamiflu si Relenza sunt pana acum singurele doua medicamente antivirale aprobate in tratarea virusului H1N1. Numarul persoanelor cu gripa porcina a crescut la 6.196 in Beijing, iar 20 de spitale au decis sa ramana deschise 24 de ore.

Un oficial din China a declarat ca medicina traditionala chineza este foarte eficienta si nu afecteaza stomacul, asa cum fac medicamentele din Vest. "Medicina chineza nu are acest efect secundar. No 2 cold medicine este un upgrade la medicamentele anti-gripale de pana acum", a declarat acesta, potrivit presei de la Beijing.

Alti experti sustin ca tratamentul este, de fapt, la fel ca celelalte medicamente impotriva gripei. In China au fost confirmate aproximativ 50.000 de cazuri de gripa porcina. Sapte oameni au murit din cauza bolii, iar 118 persoane sunt in stare critica.