Scoala generala nr. 153 din sectorul 6 din Bucuresti a fost inchisa, luni deoarece 5 cazuri de infectare cu virusul gripal AH1N1 au fost confirmate in aceasta unitate scolara.

UPDATE 1: Administratia Spitalelor a anuntat ca a achizitionat 60.000 de masti, peste 6.000 de litri de dezinfectant care vor fi trimisi in toate unitatile scolare din Capitala.

UPDATE 2: Ministerul Sanatatii a anuntat oficial ca numarul cazurilor de gripa porcina a ajuns la 555, fara a se inregistra vreun deces

O echipa a Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale s-a deplasat la scoala nr. 153, unde a facut dezinfectarea unitatii de invatamant.

Ultimul caz de infectare cu gripa de tip AH1N1 la o unitate de invatamant din Bucuresti a fost inregistrat, miercuri, la o invatatoare de la scoala generala nr. 147.

Gripa A/H1N1 ia amploare,doar in ultimele 24 de ore au fost confirmate 36 de noi cazuri in opt orase: Timisoara, Suceava, Iasi, Craiova, Filiasi, Bucuresti, Sibiu si Ploiesti, numarul total al imbolnavirilor ajungand deja la 477, potrivit secretarului de stat al Ministerului Sanatatii, Adrian Streinu Cercel.