36 de noi cazuri de gripa A H1N1 au fost confirmate in Romania numai in ultimele 24 de ore, a anuntat, sambata, Adrian Streinu Cercel, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, la Antena 3. "Trebuie sa ne pastram calmul, deoarece astfel de gripe sezoniere au loc in fiecare an, chiar in fiecare ora si zi organismul este atacat de microorganisme. Atitudinea noastra trebuie sa fie normala, deoarece este o gripa normala, de sezon", este sfatul lui Adrian Streinu Cercel.

  • "Este foarte important ca oamenii sa se spele cu apa si sapun, aceasta fiind principala modalitate de a preveni raspandirea bolii", a mai adaugat el, avertizand, totodata, ca "Este un virus nou si poate sa conduca si la decese, adica forme severe ale bolii. Nu stie nimeni persoana care va duce boala pe picioare sau cine va muri din cauza ei".

In urma cu doua zile, Ministerul Sanatatii a anuntat ca intentioneaza sa achizitioneze, in regim de urgenta, un milion de doze de vaccin pandemic pentru interventia in cele doua focare existente - Bucuresti si Iasi.

Tot joi, ministrul interimar al Sanatatii, Adriean Videanu, anunta ca ministerul ia in calcul limitarea numarului de intruniri publice, din cauza cresterii numarului cazurilor de imbolnavire cu A H1N1 si a inmultirii focarelor, in ultima perioada.