Autoritatile sanitare au inchis o scoala din Iasi, dupa confirmarea virusului AH1N1 la 20 de elevi. "Autoritatile sanitare au decis suspendarea cursurilor la Scoala generala nr. 15 din Iasi pentru o perioada de sapte zile, dupa ce in institutia de invatamant au fost depistate 21 cazuri de gripa noua", a anuntat Ministerul Sanatatii, printr-un comunicat de presa.

Este vorba de 20 de copii, elevi ai acestei scoli, si de un adult care lucra in departamentul administrativ. 19 dintre cele 21 cazuri existente au fost confirmate marti dupa-amiaza, atunci cand s-a luat si decizia suspendarii cursurilor pentru o saptamana. Toti cei infectati cu virusul gripal sunt in curs de izolare si primesc tratament de specialitate.

Tot la Iasi, marti au fost depistate pozitiv doua studente. Acestea invata in unitati de invatamant diferite si nu au calatorit in zone afectate. In prezent, studentele se afla internate la Spitalul de Boli Infectioase, unde urmeaza tratament de specialitate. Starea lor de sanatate este buna.

Peste 400 de cazuri de gripa porcina au fost inregistrate in Romania, toate fiind o forma usoara a maladiei, au anuntat autoritatile.