Medicii au confirmat primul caz de gripa porcina intr-o unitate de invatamant din Capitala. Este vorba despre Scoala nr. 146 din cartierul Panduri, informeaza Mediafax, iar clasa unde a fost identificat cazul de gripa AH1N1 a fost inchisa.

In urma cu mai bine de o luna, doi elevi din Slobozia au fost diagnosticati cu gripa noua. Cursurile claselor in care invatau cei doi au fost suspendate timp de sapte zile. Pe 10 septembrie, Ministerul Sanatatii a decis ca Directiile de Sanatate Publica sa suspende, o saptamana, activitatea din scolile unde se confirma trei cazuri de imbolnavire cu gripa AH1N1 in clase diferite ale aceleiasi institutii scolare.

Tot in luna septembrie, fostul ministru al Sanatatii Ion Bazac anunta ca trei milioane de prescolari, elevi si studenti vor fi vaccinati gratuit impotriva virusului A H1N1, incepand cu data de 1 decembrie. Institutul Cantacuzino va putea produce pana la sfarsitul anului un lot de aproximativ cinci milioane de doze, urmand ca de anul viitor, productia sa fie de aproape un milion de doze pe luna.

Numarul cazurilor de gripa porcina inregistrate in Romania a ajuns in prezent la 328, dupa ce primul caz a fost confirmat pe 23 mai, la o tanara intoarsa din Statele Unite. Specialistii estimeaza, insa, ca numarul bolnavilor va creste semnificativ odata cu racirea vremii.