Adolescenta britanica care a decedat miercuri la scurt timp dupa ce a fost vaccinata impotriva cancerului de col uterin, avea o tumoare la inima si la plamani. Decesul nu a fost cauzat de catre vaccinul realizat de GlaxoSmithKline, potrivit medicilor din Coventry.

Natalie Morton, de 14 ani, s-a simtit rau imediat dupa ce a fost vaccinata in cadrul campaniei nationale de imunizare impotriva transmiterii papilloma-virus uman. A murit cateva ore mai tarziu dupa ce a fost internata in spital.

"Medicul care s-a ocupat de cazul adolescentei a confirmat ca o ancheta a fost demarata in legatura cu decesul lui Natalie Morton si a declarat ca moartea a fost cauzata de catre o tumoare maligna de origine necunoscuta localizata la nivelul inimii si plamanilor", a declarat dr Caron Grainger, director de sanatate publica din Coventry, zona unde Natalie a murit.

"Nu exista indicii ca vaccinul anti-HPV administrat cu putin inainte de decesul lui Natalie, i-a cauzat moartea", a declarat Grainger.

Departamentul de sanatate al Marii Britanii a declarat ca programul de imunizare continua si ca pana in prezent 1,4 milioane de doze de Cervarix au fost administrate.

Programul de vaccinare impotriva HPV al adolescentelor de 12 si 13 ani a inceput in Marea Britanie in septembrie 2008. Cancerul de col uterin este a 12-a cea mai des intalnita forma de cancer la femeile britanice, si cauzeaza moartea a peste 1.000 de femei anual.