Un al doilea caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 a fost depistat la Colegiul National "Mihai Viteazul" din Slobozia. Potrivit unui comunicat transmis luni de Ministerul Sanatatii, este vorba de o colega de clasa a tinerei depistate pozitiv saptamana trecuta, iar imbolnavirea sa a fost confirmata in urma analizelor de laborator realizate de Institutul National "Cantacuzino".

Tanara, in varsta de 16 ani, este internata la Institutul "Matei Bals", urmand tratament cu antivirale. Potrivit anchetei epidemiologice, eleva a avut doar un contact care nu prezinta deocamdata semne de imbolnavire.

Starea de sanatate a celor doua tinere este una buna.

Autoritatile sanitare au decis prelungirea suspendarii cursurilor si izolarea clasei din care fac parte cele doua eleve cu inca doua zile. Cursurile clasei din care face parte prima eleva diagnosticata cu noul virus gripal au fost suspendate pentru sapte zile, incepand de joi.

Potrivit comunicatului citat, in saptamana 14 - 20 septembrie au fost inregistrate sapte noi cazuri confirmate de gripa AH1N1, totalul la nivel national ajungand la 333. Dintre cele sapte cazuri noi, trei au fost inregistrate in Ialomita, iar alte patru in judetul Iasi.