Palaria de soare, crema cu protectie UV si sticla cu apa – sunt cele 3 lucruri care nu trebuie sa ne lipseasca, in zilele caniculare. Riscurile sunt extrem de mari, mergand pana la stop cardiac si accident vascular cerebral. Irina Reisler si Gabriela Manoliu au discutat in cadrul emisiunii "Spune-mi ce te doare" de la TVR despre sfaturi estivale pentru protejarea organismului.

Cum ne protejam in timpul verii de razele solare

  • palaria de soare de culoare deschisa: o palarie cu bor mai mare iti va proteja capul, gatul, ochii si urechile. Foloseste ochelari de soare care au lentile create pentru a bloca 99 sau chiar 100 % din razele solare.
  • haine din bumbac deschise la culoare, vaporoase: poarta in zilele cu soare puternic, rochii lungi si vaporoase, din materiale naturale, care te vor proteja de soare fara a te face sa simti ca mori de cald.
  • creme pentru protectie solara dermato-cosmetice: Acestea sunt impartite in functie de gradul de protectie pe care il ofera, pe o scara de la 2 la 30. Cu cat au factor de protectie mai mare (SPF) cu atat iti protejeaza mai bine pielea! Cand alegi o lotiune de acest gen prefera pe acelea cu spectru larg de protectie (adica te protejeaza de ambele categorii de raze solare UVA si UVB) si rezistente la apa, cele care nu dispar in momentul in care te racoresti cateva minute in valurile marii.
  • hidratarea.

Vezi si: