Dupa sarcina, a ramas cu 100 Kg. Irina Reisler, realizator TV si, cel mai important, – mamica a unui copil sanatos - s-a aflat in redactia HotNews.ro si a discutat online cu cititorii despre riscurile obezitatii, cum putem scapa de kilogramele in plus, ce inseamna o alimentatie sanatoasa, cum ne hranim familia si copiii.

Irina Reisler a realizat emisiuni pentru posturi de televiziune precum Pro TV si Romantica. In prezent, produce, prin firma sa de productie, emisiunea "Spune-mi ce te doare", difuzata duminica la TVR1 (10.00 dimineata in grila de vara). Detalii pe pagina personala: www.irinareisler.ro.

  • Nota redactiei: Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.

Intalnirea online a fost urmata de un interviu inregistrat in Studioul HotNews.ro

Descarca interviul in format MP3

Fragmente din interviul online

  • Slabim in primul rand pentru sanatate. Grasimea inseamna boala. Obezitatea este o boala. Frumusetea e in plan secundar.
  • Un program de slabire trebuie sa contina tratamente corporale - pentru ca inseamna remodelare, tonifiere, inseamna sa slabim frumos, fara sa ramanem cu pielea atarnata si cu vergeturi - si sport, miscare. Acolo unde este cazul, unde sunt probleme de sanatate, se poate interveni si cu suplimente.
  • Cele mai nocive combinatii alimentare: combinatiile tipic romanesti - piure, gratar, cartofi cu friptura, ciorba cu paine si cartofi, fructele mancate ca desert. Ingrasa ingrozitor. Fructele intra in dieta ca masa de sine statatoare si e bine sa inlocuiasca micul dejun. Cafeaua se bea cel mai devreme la o jumatate de ora inainte sau dupa fruct si, daca facem masa de fructe, trebuie sa treaca trei ore intre masa principala si masa de fructe.
  • Atentie! Combinatia rosii + branza este o combinatie foarte nociva. Multi dintre bolnavii de ciroza nu au pus alcool in gura, dar au mancat aceste combinatii care fermenteaza si lovesc in ficat.
  • Meniul perfect: meniul care ti se potriveste. Nu exista doi oameni la fel, asa cum nu exista cure de slabire universal-valabile pentru toata lumea.
  • Dieta trebuie sa fie personalizata. Si asta inseamna sa pleci la drum cu niste analize. Pentru ca poti sa ai niste dezechilibre si cu o dieta soc poti ajunge la spital.
  • Trebuie sa fugim de tot ce e alb in alimentatie, pentru ca ingrasa: zaharul alb, faina, pastele, orezul.
  • Kilogramele din timpul sarcinii: Sfatul meu pentru mamici - nu amana momentul in care incepi lupta cu kilogramele! Eu am facut asta. Trebuie luat totul din pripa. Eu am fost nevoita sa iau o dieta soc - hiperproteica.
  • Un mit care trebuie daramat: in timpul sarcinii sa mananci cat pentru doi. Nu e adevarat.
  • Un alt mit: in timpul alaptarii sa mananci si sa bei bere. Gresit: sunt surse de grasimi.
  • Efectul Yo-Yo trebuie evitat printr-o trecere lenta de la dieta la o alimentatie combinata.
  • Un sfat pentru concediu: Sa nu exageram! Puteti sa mancati doua inghitituri de prajitura ca sa va satisfaceti pofta si daca gresiti exista remedii si sanctiuni - aplicati-le! Berea - poti sa bei un pahar, dar atat, pentru ca alcoolul ingrasa. Sa nu exageram!

„Slabeste corect si echilibrat! Si eu am avut 100 de kilograme” - este inceputul povestii Irinei Reisler, care ne spune ce inseamna un program de slabire corect si complex, care sunt principiile si greselile alimentare cel mai des intalnite, cum putem afla secretele unui program de slabire reusit si ne ofera exemple de meniuri dietetice corecte. Obezitatea la copii si riscurile infometarii sunt alte subiecte pe Irina le dezvolta pe site-ul sau si despre care poate raspunde joi, intr-un dialog online cu cititorii HotNews.ro.

De cand s-a confruntat singura cu astfel de probleme, se ocupa de emisiuni de nutritie si intretine site-ul propriu. In ultimele 11 luni, "am ajutat sa slabeasca 100 de persoane, un total de 1000 Kg", spune Irina, care si-a inceput cariera in presa in 1994, la Radio Romania Actualitati, unde a fost redactor si prezentator de stiri. A preluat apoi o rubrica medicala la ProTV, a continuat pe aceasta directie la Realitatea, iar in prezent se ocupa de emisiunea „Spune-mi ce te doare”, la TVR.

„Acum 6 ani, si eu am avut 100 de kilograme. Am facut o greseala pe care multe femei insarcinate sau care au copii o cunosc: in timpul sarcinii, am mincat cit pentru doi. Copilul nu a avut nici un beneficiu. Doar eu m-am confruntat, dupa ce am nascut, cu un dezastru. Am reusit sa slabesc, intr-un an, 44 de kilograme. A fost greu, foarte greu, dar nu imposibil. Ambitia, vointa, perseverenta, increderea si optimismul sint cele mai importante secrete ale reusitei. Oricine poate reusi, oricine poate iesi invingator din lupta cu kilogramele. Atunci cind “imi doresc” se transforma in “VREAU!” Este marturia Irinei, care s-a luptat cu kilogramele in plus in primul rand pentru a redeveni o persoana sanatoasa.

Grasimea nu inseamna frumusete. Vrem sa slabim ca sa fim sanatosi! Trebuie sa stim ce mancam, la ce ore si in ce combinatii. La ora actuala, in Romania nu exista niciun studiu riguros asupra numarului de obezit. Medicii avertizeaza, insa, ca se confrunta cu tot mai multi pacienti care sufera din cauza kilogramelor in plus.

Ce faci cand kilogramele o iau razna si simti ca nu mai poti slabi?

Te supui infometarii, asculti sfaturile prietenilor sau te adresezi unui medic?

Cat accepti compromisul gustului in alimentatia copilului tau?

Care este ecuatia 'perfecta' intre gustos si sanatos, daca exista asa ceva?