Romania a inregistrat, vineri, alte trei cazuri de infectare cu virusul A/H1N1, unul dintre acestea fiind complicat, intrucat persoana bolnava sufera si de pneumonie, a anuntat Ministerul Sanatatii. Numarul cazurilor de gripa porcina depistate in tara noastra se ridica la 41.

Cei trei noi pacienti sunt: un barbat din Bucuresti, in varsta de 27 ani, care a venit din Mexic, un barbat in varsta de 25 de ani din Brasov si o tanara de 22 de ani din Galati, sositi din Marea Britanie.

Medicii declara ca, pentru prima oara de la aparitia imbolnavirilor cu virusul A/H1N1 in Romania, se confrunta cu un caz mai complicat, pacienta din Galati suferind si de pneumonie. Din acest motiv, s-a luat decizia ca aceasta sa fie transferata la Institutul "Matei Bals" din Bucuresti, unde primeste tratament adecvat.

Barbatul de 27 de ani este internat tot in Institutul "Matei Bals” din Bucuresti, iar cel de 25 de ani in Spitalul de Boli Infectioase din Brasov, ambii cu forme usoare ale infectiei.

Autoritatile sanitare au demarat investigatia epidemiologica pentru depistarea tuturor contactilor. Astfel, numarul cazurilor de gripa A/H1N1 din Romania se ridica la 41.

In acest context, Ministerul Sanatatii solicita companiilor aeriene sa acorde tot sprijinul autoritatilor sanitare, pentru depistarea, intr-un timp cat mai scurt, a contactilor persoanelor infectate cu virusul A/H1N1.