Centrul de supraveghere a bolilor transmisibile a anunțat depistarea a doua noi cazuri de gripa A/H1N1, la Iasi. Este vorba despre doi adolescenți care fac parte din grupul care a venit, in urma cu o saptamana, din Marea Britanie, pentru a participa la un proiect social, anunta un comunicat al Ministerului Sanatatii.

In prezent, pacienții sunt internați in Institutul de Boli Infecțioase din Iași, pentru tratament cu medicamente antivirale, iar starea lor de sanatate e favorabila. Autoritațile sanitare continua supravegherea epidemiologica a contacților acestora.

Marti, Centrul de supraveghere a bolilor transmisibile a anuntat depistarea a cinci noi cazuri de gripa porcina in tara noastra: patru dintre persoanele infectate fac parte din grupul de cetateni englezi, care a venit, in urma cu o saptamana, la Iasi, pentru a participa la un proiect social, iar cel de-al cincilea este un copil din Centrul de plasament. Toti sunt persoane care au intrat in contact cu cele doua persoane care au fost depistate, luni, cu virusul A/H1N1.

Numarul cazurilor de infectare cu virusul gripal A/H1N1, inregistrate pe teritoriul Romaniei, se ridica, astfel, la 35.