Institutul National "Cantacuzino" a mai confirmat doua cazuri de imbolnavire cu virusul gripal A/H1N1. Parintii barbatului de 37 de ani care a sosit in data de 10 iunie din Canada au fost si ei depistati pozitiv in urma probelor de laborator, potrivit Ministerului Sanatatii.

De aseara acestia se afla internati in Institutul National de Boli Infectioase Matei Bals alaturi de baiatul lor si sotia acestuia. In spital li se acorda asistenta medicala de specialitate si li administreaza tratament antiviral.

Pe teritoriul Romaniei numarul cazurilor de imbolnavire cu gripa nouase ridica la 16. Dintre acestea, 9 persoane sunt deja externate fiind vindecate.

Toti pacientii internati, atat cei din Bucuresti, cat si fetita aflata la Timisoara au o evolutie favorabila, potrivit reprezentantilor ministerului Sanatatii.

Ministrul Sanatatii, dr. Ion Bazac a declarat ca pandemia de gripa anuntata de OMS are un nivel moderat. Ministrul a atrage atentia ca totul este sub control - cazurile existente pot fi tratate fara probleme.