O cura cu vitamina B3, prezenta in stare naturala in carne si in legume, ar putea fi un tratament eficient impotriva avorturilor spontane cauzate de deficitul unei molecule in organismul uman, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii australieni, publicat joi, informeazaAgerpres, care citeaza AFP.

Studiul, publicat in New England Journal of Medicine, arata ca acea molecula, Nicotinamida Adenin Dinucleotida (NAD), are nevoie de o concentratie de vitamina B3 suficient de mare pentru a putea sa se dezvolte.

Deficitul acestei molecule la femeile insarcinate impiedica buna dezvoltare a embrionilor, provocand avorturi spontane si diverse tipuri de handicap in cazul in care sarcina ajunge la termen.

"Dupa 12 ani de cercetari, echipa noastra a descoperit ca aceasta deficienta poate fi tratata si ca avorturile spontane si handicapurile la nastere pot fi evitate, prin administrarea unei simple vitamine", a explicat Sally Dunwoodie, cercetatoare la Victor Chang Cardiac Research Institute din Darlinghurst, un oras din statul australian New South Wales.

Cercetatoarea australiana s-a declarat entuziasmata de "potentialul" important al acestei descoperiri ce ar putea fi utilizat pentru "a scadea numarul de avorturi spontane si handicapuri la nastere in lumea intreaga".