Peste 70% dintre cei 4.157 de copii din judetul Vaslui programati pentru vaccinare impotriva rujeolei nu au fost dusi de catre parinti la medicii de familie, majoritatea celor neimunizati fiind restantieri din lunile anterioare, in conditiile in care vaccinarea se face in trei etape, respectiv la unu, trei si sapte ani, scrie News.ro.

Majoritatea parintilor din judetul Vaslui care au copii cu varsta sub sapte ani nu i-au vaccinat pe micuti impotriva rujeolei, oreionului si rubeolei.

Doar aproximativ 30% dintre copii au fost imunizati impotriva celor trei boli, in ultima luna, spun reprezentantii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Vaslui.

Din cei 4.157 de copii programati pentru august in vederea administrarii vaccinului ROR au fost vaccinati 1.222, in timp ce alti 465 de copii au primit contraindicatii temporare de administrare a serului.

"Nu mai putin de 3.231 de copii sunt restantieri din lunile din urma. Nu stim care este exact motivul neprezentarii parintilor cu copiii la vaccinarea impotriva rujeolei, oreionului si rubeolei. Cert este ca nu putem vorbi de restante la imunizari din cauza crizei de vaccin, avand in vedere ca nu a fost luna in care sa nu avem dozele necesare pe stoc. Si acum, in depozitul DSP exista 7.389 de doze de vaccin ROR", a declarat, luni, pentru News.ro purtatorul de cuvant al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.

Vaccinarea impotriva celor trei boli care apar se face in trei etape, la varstele de unu, cinci si sapte ani.

La nivelul judetului Vaslui, au fost confirmate in acest an doua cazuri de imbolnavire de rujeola, la un copil de sase ani incomplet vaccinat si la un barbat de 38 de ani, persoana nevaccinata.