Managerul Institutului National de Boli Infectioase 'Prof. Dr. Matei Bals', Adrian Streinu-Cercel, a evidentiat luni beneficiile vaccinarii si a aratat ca toti cei care sunt acum impotriva vaccinarii au fost vaccinati, transmite Agerpres.

Adrian Streinu CercelFoto: Agerpres

"Toti cei care sunt acum impotriva vaccinarii au fost vaccinati. Si ca atare bag de seama ca nu li s-a intamplat nimic sau poate li s-a intamplat si nu stim", a afirmat Streinu-Cercel la dezbaterea cu tema "Vaccinarea obligatorie - pro sau contra", organizata de grupul parlamentar PSD la Senat.

El a subliniat ca vaccinurile de pe piata sunt sigure, ca reactiile postvaccinare sunt minimale, iar daca apar reactii severe, extrem de rare, "sunt asumate de autoritatea de sanatate publica".

"Aceste vaccinuri se adreseaza bolilor severe cu potential letal si care sunt prevenibile prin vaccinare. A nu vaccina si lasa copiii sa se imbolnaveasca de boli cu potential letal este o greseala majora din partea societatii. Amintesc aici ce s-a intamplat in anii '50 cu poliomielita si faptul ca in momentul de fata nu mai vedem persoane care sa fie cu dizabilitati motorii majore se datoreaza unei campanii de vaccinare sustinute. E pacat ca Romania sa piarda acest beneficiu al vaccinarii", a adaugat Streinu-Cercel.