Un grup de cercetători de la două universități britanice a dezvoltat un joc video online care ajută oamenii să slăbească, informează telegraph.co.uk.

JocFoto: Captura ecran

Jocul, dezvoltat de o echipă de cercetători de la Universitatea din Exter și Universitatea din Cardiff, Marea Britanie, a fost conceput pentru a ajuta utilizatorii să piardă în greutate. Strategia jocului are la bază tehnica psihologică prin care jucătorii își formează reflexul de a respinge alimentele nesănătoase, asociate cu imagini neatrăgătoare.

Pentru a câștiga, jucătorii trebuie să evite imaginile ce conțin alimente nesănătoase și să aleagă, în schimb, imagini ale produselor sănătoase. Potrivit cercetătorilor, acest joc ne educă să nu mai tânjim după alimentele care dăunează sănătății noastre și să alegem cu ușurință produsele care conțin mai puține calorii.

Jocul a fost testat pe 41 de participanți, care au fost puși să joace 4 sesiuni de joc a cîte 10 minute pe săptămână. La finalul experimentului oamenii de știință au constatat că participanții au pierdut, în medie, 0.7 kg pe zi și au consumat cu 220 de calorii mai puțin decât într-o zi obișnuită.

Cercetătorii sunt de părere că jocul poate fi folosit ca o terapie alimentară ce completează dieta și programul de fitness, ajutând la îmbunătățirea comportamentului alimentar și a stilului de viață.

Jocul poate fi accesat intrând pe site-ul Universității Exeter, aici: foodtraining.exeter.ac.uk