​Sobru si in acelasi timp afabil, profesorul Constantin Arion este pediatru de aproape 50 de ani. S-a ocupat de cea mai dificila specialitate din medicina: oncologia pediatrica. Pentru a incerca sa-i vindeci pe copiii bolnavi de cancer ai nevoie de un psihic de fier, care sa nu cedeze sub nicio greutate, si de o inima de cauciuc in care sa-i poti cuprinde pe toti. Cu toate acestea, concluziile despre medicina ale acestui pediatru cu o experienta colosala sunt uimitoare.

Dr. Constantin ArionFoto: MedLive.ro

Constantin Arion s-a nascut la Sibiu in 1943, intr-o familie de intelectuali, dar a copilarit in valea Jiului si la Braila. In 1968 a absolvit Facultatea de Pediatrie din cadrul Universitatii de Medicina din Bucuresti. Din 1993 este profesor universitar si seful clinicii de pediatrie a spitalului Fundeni din Bucuresti, unde a infiintat departamentul de transplant medular. A realizat primul dublu transplant la pacient cu tumora solida din Romania si primul transplant allogen la un pacient cu afectiune maligna.

VREMURILE IN CARE PROFESORII NU ERAU BINE VAZUTI DE PARTID

De ce ar alege un barbat sa faca pediatrie?

Constantin Arion: Sigur si eu am visat chirurgie, specialitati de genul asta…

E un machism in medicina? Chirurgia e pentru barbati si pediatria pentru femei…

Constantin Arion: N-as putea spune intotdeauna asta. Marii profesori de pediatrie au fost deopotriva si femei si barbati. In ceea ce ma priveste ma consider fericit ca sunt pediatru.

Citeste interviul complet pe MedLive.ro