Spitalul MedLife Genesys Arad, parte a Sistemului Medical MedLife, a lansat, Centrul de Chirurgie Ginecologica, primul centru privat din Arad care ofera pacientelor cele mai noi metode de diagnostic si tratament pentru o sfera larga a patologei ginecologice, patologiei uterului si anexelor uterine. (fibrom uterin, chisturi ovariene, leziuni displazice ale colului uterin, sarcini extrauterine, hemoragii uterine si neo de col inoperabil, cancere de col si corp uterin, cancere de ovar, impemeabilitate tubara). Interventiile sunt efectuate atat prin metode clasice, cat si prin metode moderne, minim invazive.

MedLife GenesysFoto: MedLife

Noul centru ofera pacientilor un circuit complet de servicii medicale ce include: consultatii de specialitate, investigatii imagistice, analize de laborator, interventii chirurgicale clasice si pe cale laparoscopica, chirurgie oncologica ginecologica, metode moderne de rezolvare a problemelor legate de statica pelvina, spitalizare, monitorizare si tratament in regim de ambulator. Aditional, specialistii centrului isi propun sa revitalizeze chirurgia vaginala, in special histerectomia pe cale vaginala, oferind in premiera pentru sistemul medical privat, interventiile prin metoda Vuia.

"Aradul are o mare traditie in histerectomia vaginala, fiind la ora actuala unul dintre putinele centre din tara si din Europa in care se efectueaza interventiile prin aceasta metoda. Ne dorim sa dezvoltam in centrul nostru acest tip de interventii deoarece sunt mai putin invazive si traumatizante pentru femei, iar recuperarea pacientelor este mult mai rapida fata de alte tipuri de interventii", sustine dr. Iulius Miclea, medic primar obstetrica-ginecologie, coordonatorul centrului.

Metoda histerectomiei pe cale vaginala supranumita si Vuia, a fost dezvoltata de cunoscutul ginecolog Salvator Vuia. Aceasta mai este practicata de discipolii profesorului, Aradul fiind pe locul doi in Europa dupa numarul de interventii prin aceasta metoda, pe prima pozitie se claseaza Viena. Potrivit statisticilor medicilor din cadrul centrului, 2 din 10 histerectomii pot fi efectuate pe cale vaginala.

Spre deosebire de restul metodelor utilizate in histerectomia vaginala, metoda Vuia permite deschiderea peritoneului anterior uterului in spatiul vezico-uterin cu bascularea anterioara a uterului si peritonizarea extra anexiala. Interventia se efectueaza prin anestezie locoregionala, permite rezolvarea tulburarilor de statica pelvina asociate cu incontinenta urinara sau retentia partiala de urina. Printre avantajele metodei se numara: perioada rapida de recuperare, lipsa cicatricilor vizibile, costurile scazute si confortul pacientei.

Centrul de Chirurgie Ginecologica MedLife Genesys dispune de doua sali de interventii, complet echipate, una dedicata interventilor minim-invazive si laparoscopice si o sala de operatii clasice, serviciu de ATI, linii de garda non-stop si rezerve dedicate, amenajate la cele mai inalte standarde.

In cadrul centrului activeaza o echipa formata din 20 de ginecologi cu o vasta experienta, specialisti in anestezie si terapie intensiva, dar si personal auxiliar.

Grupul de firme Genesys a fost integrat in grupul MedLife in anul 2011, beneficiind de expertiza si know-how-ul celui mai mare operator de servicii medicale private din Romania.

Despre MedLife Genesys

Inaugurat in anul 2009, Spitalul clinic Genesys, reprezinta un centru de excelenta al medicinii aradene. Spitalul dispune de 3 sali de operatie, departament de terapie intensiva si un numar de 51 de paturi in rezerve de 1-2 locuri, ambulator cu 30 de specialitati medicale, maternitate, un centru de excelenta in patologie tiroidiana, servicii de laborator si farmacie. Spitalul mai ofera pacientilor in cadrul aceluiasi circuit cursuri de scoala mamei, cursuri de puericultura, gimnastica pre-natala si programe de educatie pentru sanatate.

Spitalul MedLife Genesys a fost integrat in grupul MedLife in anul 2011, beneficiind de expertiza si know-how-ul celui mai mare operator de servicii medicale private din Romania.

Despre MedLife

MedLife activeaza pe piata din Romania din 1996, fiind cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piata locala. Compania acopera toate zonele de activitate medicala: ambulatoriu, spitale, maternitati, laboratoare, farmacii, acestea constituind Sistemul Medical MedLife.

In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea in 9 Hyperclinici din Bucuresti, Timisoara, Brasov si Arad; 8 laboratoare proprii de analize; 6 spitale in Bucuresti, Brasov si Arad, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie si unul de Obstetrica-Ginecolgie; 3 maternitati in Bucuresti si in tara, 28 de centre medicale generaliste in Bucuresti si in tara, 10 centre de excelenta cu specializare unica, 7 farmacii proprii reunite sub reteaua PharmaLife, si in colaborare cu 135 clinici medicale partenere din toata tara.

Recent, MedLife a obtinut acreditarea pentru Maternitatea MedLife Bucuresti in calitate de Spital Prieten al Copilului, procesul de certificare fiind derulat de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si UNICEF, Maternitatea MedLife fiind totodata si prima maternitate privata din Capitala care detine acest statut. Alte doua maternitati din reteaua MedLife sunt in curs de acreditare pentru acest program.

Conform studiului international realizat de Reader's Digest, MedLife este pentru al patrulea an consecutiv cel mai de incredere brand in randul romanilor la categoria "Clinica Privata", iar in ultimii cinci ani, studiile de piata IMAS derulate la nivel national plaseaza constant MedLife drept brandul cu cea mai mare notorietate pe toate segmentele: spital privat, clinica-centru medical, laborator medical. De asemenea, MedLife a castigat anul acesta premiul "Superbrands" la categoria "Clinici private".