Pentru prima data în România, o licitatie de fotografii realizate de fotoreporteri renumiti a permis sprijinirea unei tinere românce care lupta împotriva cancerului de la vârsta de 9 ani.

FlorentinaFoto: Vadim Ghirda

Unsprezece fotografi români - Mihai Barbu, Petrut Calinescu, Bogdan Cristel, Bogdan Croitoru, Vadim Ghirda, Daniel Mihailescu, Lucian Muntean, Andrei Pungovschi, Radu Sigheti, Viorel Spiridon, Radu Vioreanu - care lucreaza pentru agentii sau publicatii prestigioase cum ar fi Associated Press, Reuters, Agentia France-Presse, National Geographic sau Dilema Veche - au donat câte o fotografie pentru o licitatie caritabila organizata în sprijinul Florentinei Dima, o tânara de 22 de ani care de 13 ani lupta cu un curaj admirabil împotriva cancerului.

Dupa ce a pierdut vederea ochiului stâng si a îndurat timp de mai multi ani sedinte epuizante de chimioterapie, Florentina sufera acum de tumori la coloana vertebrala. Fara morfina, durerile sunt insuportabile. Doar o operatie realizata într-un spital din Turcia i-ar putea permite sa duca din nou o viata normala. Dar familia sa, originara din Tulcea, nu dispune de cei 25.000 de euro necesari pentru analize si operatie.

Florentina si mama sa

Florentina si mama sa

Foto: Daniel Mihailescu

Gratie mobilizarii fotoreporterilor, peste 7.000 de euro au fost strânsi in timpul licitatiei animate de jurnalistul Luca Niculescu.

Universitatea Bucuresti a pus la dispozitia organizatorilor o sala la Casa Universitarilor, iar compania de solutii grafice Azero si Podgoria Lacerta au sprijinit acest eveniment.

Diplomati straini, personalitati ale mediului de afaceri dar si persoane private au putut sa cumpere fotografii unice, realizate în Noua Zeelanda, Kenya, India sau Spania, în Delta Dunarii sau în muntii României.

Florentina si mama sa le multumesc din toata inima tuturor celor care le-au sustinut pe parcursul acestui eveniment si le-au redat speranta.

Mai sunt însa necesari înca 18.000 de euro pentru ca Florentina sa poata fi operata.

Donatiile pot fi depuse în contul in lei deschis la BRD, pe numele Dima Florentina-Valentina IBAN RO34BRDE450SV22665374500, SWIFT BRDEROBU