Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Ce sunt aflatoxinele si cat de periculoase sunt pentru sanatate. Ce produse sunt cel mai des contaminate?

de Redactia     MedLive.ro
Vineri, 8 martie 2013, 11:00 DoctorH - DoctorH Actualitate

Porumb
Foto: cornell.edu
Aflatoxinele sunt metaboliti toxici produsi de anumite ciuperci din / de pe produsele alimentare si  furaje. Acestea sunt, probabil, cele mai cunoscute micotoxine si sunt cel mai intens cercetate pentru ca au fost asociate cu diferite boli, cum ar fi aflatoxicoza, la animale domestice si la om. Aparitia de aflatoxine este influentata de anumiti factori de mediu; prin urmare, gradul de contaminare va varia in functie de localizarea geografica, practicile agricole si agronomice, precum si de susceptibilitatea  invaziei fungice pe marfuri in timpul recoltarii, depozitarii si / sau procesarii.

Citeste mai mult si comenteaza pe MedLive.ro




















1301 vizualizari

Top 5 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri