Medicul anestezist Aurel Zabolotnai, seful sectiei Anestezie Terapie Intensiva de la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Vaslui, este acuzat de malpraxis de familia unei adolescente in varsta de 16 ani care sustine ca fata a murit in urma administrarii unei doze prea mari de anestezic facuta intr-o interventie chirurgicala, relateaza Agerpres. Fata este cel de-al doilea pacient al medicului Aurel Zabolotnai care a murit in mai putin de o saptamana.

Potrivit mamei, adolescenta a acuzat dureri in zona abdominala iar medicii de la Spitalul de Urgenta din Vaslui au decis ca ea sufera de apendicita si are nevoie de interventie chirugicala.

"Am adus-o la spital pe picioarele ei si o iau in patru scanduri. Era o fata ca o floare. Nu stiu ce ma fac eu acum. Nu s-a asteptat nimeni ca de la o apendicita sa se ajunga aici. Sa nu se atinga nimeni de fata, vreau sa o duca la Bucuresti sa vedem de ce a murit ca aici se acopera unul pe altul", a spus mama fetei, sambata seara.

Conducerea Spitalului de Urgenta din Vaslui a deschis o ancheta in acest caz.

"Fata a intrat in operatie. S-a decis ulterior si scoaterea unui chist, s-a marit doza de anestezic, iar pacienta a intrat in stop cardio respirator. Si-a revenit dar a intrat din nou in stop. Timp de patru ore medicii au incercat sa o resusciteze", a declarat dr. Lelia Croitoru, directorul medical al SJU Vaslui.

Acesta este al doilea pacient al medicului anestezist de la SJU Vaslui care moare pe masa de operatie in mai putin de o saptamana. Mai multe cadre medicale de la sectiile de Neurochirurgie si Anestezie Terapie Intensiva sunt cercetate administrativ de o comisie de ancheta special constituita la nivelul unitatii in urma decesului unui tanar in varsta de 29 ani, caruia i-a fost administrat un anestezic de catre acelasi medic inainte de o operatie de hernie de disc, tanarul intrand in stop cardio respirator si decedand ulterior intr-o unitate sanitara din Iasi. Comisia de ancheta constituita la nivelul SJU Vaslui va trebui sa verifice daca medicii si asistentele medicale au respectat protocoalele in ceea ce priveste interventia chirurgicala in cazul tanarului.

Si politistii vasluieni au declansat zilele trecute o ancheta, in cazul tanarului in varsta de 29 de ani, cercetarile in acest caz fiind declansate in urma sesizarii facute de Spitalul Clinic de Urgenta "Prof.Dr.Nicolae Oblu" din Iasi, acolo unde a decedat pacientul.