​Spitalul de Pediatrie MedLife, parte integrantă a Sistemului Medical MedLife, introduce în premieră pentru pediatria privată din România, intervenţiile chirurgicale laparoscopice şi de endourologie la copii, ca urmare a achiziţionării unui echipament de chirurgie endoscopică de ultimă generaţie, marca Storz. Laparoscopia pediatrică este o tehnică chirurgicală minim invazivă pentru copii, unde se folosesc instrumente speciale, de dimensiuni milimetrice. Chirurgul realizează câteva mici incizii prin care este introdus instrumentul de lucru şi o cameră video. Imaginile din interiorul corpului sunt transmise în timp real astfel încât toate mişcările efectuate de chirurg sunt vizibile pe un monitor video extern.

Spitalul de Pediatrie MedLifeFoto: MedLife.ro

Metoda este utilizată la scară largă deoarece prezintă o serie de avantaje pentru pacient: spitalizare redusă, recuperare mult mai rapidă, unii pacienţi fiind externaţi chiar în aceeaşi zi şi putând să-şi reia activităţile zilnice. De asemenea, rezultatele estetice sunt superioare chirurgiei deschise. Cicatricile care rămân după o procedură laparoscopică sunt foarte mici deoarece trauma peretelui abdominal este minimă, iar durerea post operatorie este redusă. Riscul unor complicaţii ulterioare intervenţiei laparoscopice este scăzut, în comparaţie cu operaţiile clasice care necesită incizii mari pentru spaţiu de manevră.

Indicaţiile pentru chirurgia laparoscopică sunt pentru afecţiuni precum: apendicita acută sau cronică, chist de ovar, varicocel, testicul necoborât, explorări abdominale diagnostice, colecţii intra-abdominale, formaţiuni chistice, splină patologică, hernii, etc.

Intervenţiile endoscopice urologice care se pot realiza cu noua tehnologie achiziţionată de Spitalul de Pediatrie MedLife sunt: cistoscopiile exploratorii şi terapeutice, tratamentul litiazei reno-uretero-vezicală, tratamentul endoscopic al refluxului vezico-ureteral prin injectarea DEFLUX VANTRIS, tratamentul ureterocelului, rezecţia valvei uretrei posterioare, etc.

“În vreme ce chirurgia laparoscopică a cunoscut o dezvoltare rapidă în ultimii ani la nivel mondial, în medicina pediatrică din România aceste proceduri sunt încă în stadiu de pionierat. De aceea, am considerat important ca în primul spital privat din ţară dedicat în totalitate copiilor, pacienţii să aibă parte de medici specializaţi în centre de renume din străinătate care, având la dispoziție aparatură de înaltă performanță, să aplice cu succes acest tip de proceduri minim invazive. Mai ales când discutăm de copii, al căror organism este mai sensibil, beneficiile chirurgiei laparoscopice sunt cu atât mai valoroase” a declarat Nicolae Marcu, director general al MedLife.

Spitalul de Pediatrie MedLife este singurul spital privat din Europa Centrală şi de Est dedicat copiilor, care reuneşte cei mai buni specialişti, echipamente moderne şi oferă micilor pacienti şi părinţilor acestora, condiţii de 5 stele.

Despre Spitalul de Pediatrie MedLife

Spitalul de Pediatrie MedLife a fost inaugurat în urmă cu un an, pe 1 iunie 2011 şi este primul spital privat de acest gen din România. Spitalul este dispus pe 6 niveluri şi are o capacitate de 120 de paturi, iar datorită blocului operator cu două săli de operaţie poate gestiona intervenţii complexe din mai multe domenii chirurgicale. Secţia de terapie intensivă (ATI) are dotări complete, în conformitate cu standardele europene.

Despre MedLife:

MedLife activează pe piața din România din 1996, fiind cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piața locală.

Compania acoperă toate zonele de activitate medicală: ambulatoriu, spitale, maternităţi, laboratoare, farmacii, acestea din urmă constituind Sistemul Medical MedLife.

În prezent, MedLife îşi desfăşoară activitatea în 9 Hyperclinici din Bucureşti, Timişoara, Braşov şi Arad; 8 laboratoare proprii de analize; 6 spitale în Bucureşti, Braşov şi Arad, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie şi unul de Obstetrică-Ginecolgie; 3 maternităţi în Bucureşti şi în ţară, 28 de centre medicale generaliste în Bucureşti şi în ţară, 8 centre de excelenţă cu specializare unică, 6 farmacii proprii reunite sub reteaua PharmaLife, şi în colaborare cu 135 clinici medicale partenere din toată ţara.

Conform studiului internaţional realizat de Reader's Digest, MedLife este pentru al treilea an consecutiv cel mai de încredere brand în rândul românilor la categoria “Clinică Privată”, iar în ultimii patru ani, studiile de piaţă IMAS derulate la nivel naţional plasează constant MedLife drept brandul cu cea mai mare notorietate pe toate segmentele: spital privat, clinică-centru medical, laborator medical. De asemenea, MedLife a câștigat anul acesta premiul „Superbrands” la categoria „Clinici private”.

Citeste mai mult si comenteaza pe MedLive.ro