"Am constatat, in ultimul timp, ca femeile mai instruite prefera sa nasca natural; nu le este atat de frica, se documenteaza. Nasterea nu mai este, ca inainte, cu urechea si cu simturile clinice. […]Avem insa si un numar mare de cezariene.[…] Este o crestere relativa, dar si o crestere intretinuta – este o moda intretinuta si de doctori. Multe paciente nu mai au rabdare sa nasca. Acesta este un aspect. Este societatea actuala, rapida, fara rabdare" afirma dr. Iulius Ioan Miclea, medic primar obstetrica-ginecologie, intr-un interviu acordat MedLive.ro. O nastere naturala aduce insa niste avantaje, atat mamei cat si copilului. Mama se reface mult mai usor dupa o nastere naturala decat dupa o cezariana, iar bebelusul supus travaliului este mai vigilent, deoarece este supus la efort, fortand organismul sa reactioneze.

Dr. Iulius Miclea, medic ginecologFoto: MedLive.ro

In interviul acordat MedLive.ro, dr. Miclea a vorbit despre urmarirea sarcinii, investigatiile necesare, problemele care pot aparea, dar si despre nasterea naturala si cezariana.

Dr. Iulius Ioan Miclea este medic primar obstetrica-ginecologie, cu competente in ecografie pelvina, in chirurgie endoscopica si in histeroscopie. Dr. Miclea activeaza in cadrul Spitalului MedLife Genesys din Arad.

Cititi mai multe peMedLive.ro.