In fiecare an mor din cauza cancerului de col uterin mai mult de 250.000 de femei, iar 85% dintre ele provin din tari sarace sau in curs de dezvoltare, insa nu deoarece tarile vestice ar fi descoperit un tratament minune, ci pentru ca, atunci cand vine vorba o astfel de boala, depistarea din timp poate schimba verdictul de la unul negativ la vindecare completa. Ori, din pacate, tocmai acest aspect este, cel mai adesea, ignorat; cei mai multi dintre noi isi aduc aminte de medic doar atunci cand sanatatea le da semne de ingrijorare. Intr-un interviu acordat MedLive.ro, dr. Iulius Ioan Miclea, medic primar obstetrica-ginecologie, a discutat despre depistarea cancerului de col uterin si despre problemele pe care le creaza aceasta afectiune.

Dr. Iulius Ioan Miclea, medic primar obstetrica-ginecologieFoto: Hotnews

Dr. Iulius Ioan Miclea este medic primar obstetrica-ginecologie, cu competente in ecografie pelvina, in chirurgie endoscopica si in histeroscopie. Dr. Miclea activeaza in cadrul Spitalului MedLife Genesys din Arad.

Intra peMedLive.ro pentru a afla mai multe despre incidenta cancerului de col uterin in Romania si despre evolutia bolii