O femeie, de 34 ani din Tecuci a fost internata miercuri, in stare grava, in sectia Terapie Intensiva a Spitalului Clinic de Urgenta "Sfantul Apostol Andrei" din Galati, cu sindrom respirator acut, afectiune provocata de un virus gripal agresiv, posibil chiar cel al gripei noi A/H1N1, a declarat, pentru Agerpres, directorul Directiei Judetene de Sanatate Publica (DJSP) Galati, Valentin Boldea.

Potrivit acestuia, pacienta, internata initial pe 15 octombrie cu suspiciune de pneumonie, este ventilata mecanic, iar medicii sunt rezervati in privinta sanselor de supravietuire.

"Femeia sufera si de diabet zaharat si obezitate, iar acum saturatia sa de oxigen este foarte mica. Am prelevat probe biologice si nu este vorba de o bacterie. Probele le-am trimis si la Bucuresti si vom vedea despre ce fel de virus este vorba", a spus Boldea.

Boldea a precizat ca este posibil sa fie vorba de un caz de gripa cu virusul A/H1N1, dar acest lucru va fi confirmat sau infirmat de Institutul Cantacuzino din Bucuresti.