O explozie s-a produs, duminica, pe o plaja in statiunea Kemer din Antalya, o populara destinatie turistica din Turcia, ranind cel putin zece persoane, intre care si doi cetateni romani.

Un dispozitiv explozibil ingropat in nisip a explodat in jurul orei 10 dimineata, cand sute de turisti veneau la plaja, relateaza publicatia turca Hurriyet.

Explozia a provocat panica printre turisti, zece dintre acestia fiind raniti usor de pietrele si nisipul aruncate de explozie. Ranitii au fost dusi la spitalul Yasam pentru ingrijiri, potrivit agentiei de stiri Dogan.

Politia a incercuit zona si investigheaza cauza producerii exploziei.

Doi turisti romani, raniti usor in urma exploziei

"Ambasada Romaniei la Ankara a luat legatura cu autoritatile din Kemer si poate confirma ca printre persoanele ranite in urma exploziei produse in cursul acestei zile se numara si doi cetateni romani", a declarat duminica, pentru Mediafax, purtatorul de cuvant al MAE, Doris Mircea.

Cei doi cetateni romani care se aflau in sejur in zona au fost "zgariati" de la suflul exploziei.

"Ei au fost transportati la spitalul din localitatea Kemer, unde au primit ingrijirile medicale de rigoare. Au parasit la scurt timp spitalul si se afla in prezent in afara oricarui pericol", a mai spus Doris Mircea.