Ministrul moldovean al Educatiei a anuntat miercuri, la incheierea unei sedinte de Guvern, unele modificari privind studiul istoriei, intre care si faptul ca disciplina "Istoria Romanilor" va fi optionala, iar manualele vor fi recomandate de catre profesori, relateaza ProTV Chisinau, citat de Mediafax.

"Aceste modificari in programul scolar sunt in stricta concordanta cu standardele europene si punctul de vedere al organismelor internationale", a declarat Mihai Sleahtitchi, fara alte precizari in acest sens. "De asemenea, manualele se vor numi manuale de Istorie", a mai spus ministrul moldovean al Educatiei.

El a anuntat ca in anul scolar 2011-2012 vor exista "trei manuale de istorie, si anume pentru clasa a cincea, pentru clasa a zecea si pentru clasa a douasprezecea".

"Manualul de Istoria Romanilor va fi oferit optional si va fi recomandat de catre profesori, in anumite situatii, pe anumite segmente", a mai precizat Sleahtitchi. "Acceptam, cu placere, orice alt manual care ar putea servi ca sursa suplimentara", a continuat ministrul.

El a mai anuntat ca disciplina "Istorie" consta, in proportie de 50% in istorie universala, 45% istorie nationala si 5% istorie locala sau regionala.