Ambasada Romaniei la Londra nu a primit pana in prezent nicio notificare cu privire la existenta unor cazuri de cetateni romani care sa fi fost raniti sau retinuti in urma violentelor produse in ultimele zile in mai multe orase ale Marii Britanii, a informat, marti, Ministerul Afacerilor Externe, potrivit Mediafax. In plus, sectia consulara nu a inregistrat pana in prezent nicio solicitare de asistenta consulara din partea vreunui cetatean roman afectat de incidentele din perioada 6-9 august.

Violentele din Marea Britanie au izbucnit sambata seara, in fata unei sectii de politie din Tottenham (cartier multietnic de la periferia de nord a Londrei), unde in jur de 300 de persoane s-au adunat pentru a cere "dreptate", dupa ce un sofer de taxi de 29 de ani, tata a patru copii, a fost ucis joi intr-un schimb de focuri cu politia.

In total, peste 450 de persoane - intre care un baiat de 11 ani - au fost arestate de la inceputul incidentelor. Marti a avut loc o reuniune de urgenta a Guvernului, la incheierea careia premierul David Cameron a anuntat o reuniune a Parlamentului in sesiune extraordinara joi si cresterea efectivelor de politie de pe strazile din Londra de la 6.000 la 16.000 in noaptea urmatoare. El a promia sa faca "tot ce este necesar" pentru a asigura ordinea.

Marti au aparut si informatii despre prima victima a violentelor din Marea Britanie - un barbat de 26 de ani care a fost impuscat mortal luni seara intr-o masina, in zona Croydon din sudul Londrei.

Ministerul italian de Externe a infiintat marti un numar de telefon pentru situatii de urgenta si i-a indemnat la prudenta pe turistii si imigrantii italieni care se afla atat la Londra, cat si in alte orase britanice.