Politia din Esslingen a arestat trei suspecti de trafic de carne vie, relateaza Stuttgarter Zeitung. Urmarirea a durat cateva luni, timp in care acestia ar fi adus mai multe tinere din Romania in Germania, ca sa lucreze ca prostituate. Suspectul principal e un roman de 36 de ani, care ar fi fost el insusi politist, in cadrul sectiei de combatere a crimei organizate si traficului de persoane. In urma unui mandat european de arestare emis de procuratura din Stuttgart, acesta a fost retinut in 10 iunie in Romania, iar in 21 iunie a fost trimis pentru cercetari in Germania.

Aici il asteapta, atat pe fostul politist, cat si pe complicii sai, un proces pentru acuzatia de "proxenetism si trafic intens si organizat de persoane". Cei doi suspecti de complicitate sunt un tanar de 25 si prietena sa de 23 de ani. "Nu e nimic iesit din comun ca in traficul cu prostituate este implicata si o femeie", a declarat purtatoarea de cuvant a politiei din Esslingen, Christine Menyhart, pentru publicatia germana.

Cei trei suspecti au intrat in atentia politiei in urma plangerii unei tinere de 19 ani, care lucra intr-un club de nudisti din Leinfelden-Echterdingen. Aceasta ar fi fost batuta de politistul roman, pentru ca nu putea produce destui bani. Dupa declaratiile politiei, citate de Stuttgarter Zeitung, "femeile trebuiau sa predea jumatate din castigul lor: Un sfert mergea la traficantii romani si alte 25 de procente la cei germani. In afara de aceasta, femeilor li se impunea o suma minima", a adaugat Christine Meynhart.

Indiciile furnizate de tanara prostituata au pus politia pe urmele barbatului de 25 de ani si al complicei sale, care lucreaza si ea ca prostituata, intr-un club FKK (Freikoerperkultur - nudism) din Augsburg. Cei doi au fost retinuti la inceputul lunii iunie, iar intr-una din locuintele perchezitionate s-ar fi gasit materiale compromitatoare pentru suspectii de trafic de persoane.

Prostitutia fiind legalizata (in anumite conditii, de ex. ea nu poate fi practicata pe strada) in Germania, multe femei din Romania au apucat "calea orizontalei", sperand intr-un venit substantial si mai facil. Ca nu este asa, o dovedesc multele cazuri in care femeile au fost atrase in cursa in ce priveste oferta de ocupatie, au fost fortate sa se prostitueze in conditii inumane, au fost batute, li s-a dat foc sau au fost chiar ucise.

Referinte:

"De 8,99 euro, o femeie, un carnacior, o bere". La Stuttgart a inceput procesul traficantilor de prostituate din Romania

Sex "flatrate": Romance plecate ca bucatarese in Germania, fortate sa se prostitueze in bordeluri

Sex, morala, solutii de criza. Razie a politiei la bordelurile unei romance din Germania

Prostituata romanca, ucisa la Stuttgart

Spectaculosul caz Karina - Ucigasul unei prostituate romance de 22 de ani a fost condamnat la inchisoare pe viata

Prostituata romanca arsa de vie in Viena