Corneliu Chisu, membru al Partidului Conservator din Canada, a fost ales luni in Parlamentul de la Ottawa, dupa ce l-a invins in alegerile generale pe liberalul Dan McTeague, relateaza thestar. Chisu (62 de ani) a candidat in circumscriptia Pickering-Scarborough East.

Corneliu ChisuFoto: www.electchisu.ca

Potrivit lui Dan, un cititor al HotNews.ro, Chisu este "primul roman ales ca MP in parlamentul de la Ottawa, un moment extrem de important pentru emigratia romaneasca din Canada. Nu cred ca ne putem lauda cu asemenea performante in alte tari cu greutate".

Chisu, inginer de profesie, fost maior in fortele aeriene canadiene, a declarat ca victoria sa se datoreaza "experientelor de viata" diverse pe care le-a avut si dorintei sale de a face "o Canada mai buna". Chisu a fost in trecut consul onorific al Moldovei si analist comercial pentru Comisia comerciala italiana la Toronto.

Chisu a castigat in fata lui McTeague cu mai mult de 1000 de voturi, respectiv 19.220 la 18.053 (40.05% la 37.62%). Pe locul trei s-a situat Andrea Moffat (New Democratic Party), cu 18.70% din optiunile de vot.

TheStar a scris ca Corneliu Chisu a recurs, in timpul campaniei sale electorale, la media online, dar "a facut si eforturi pentru a inlesni intalniri fata-in-fata cu alegatorii".

Potrivit informatiilor oferite de site-ul sau de campanie, Corneliu Chisu este casatorit cu Cecilia, lector la University of Toronto, si are o fata, Marta, care este avocat. Chisu locuieste de peste 20 de ani in Canada.

Partidul Conservator al premierului Stephen Harper, din care face parte si Chisu, a castigat alegerile generale din Canada, obtinand majoritatea in Parlament. Potrivit rezultatelor oficiale provizorii, conservatorul Stephen Harper a obtinut 166 din cele 308 locuri in Camera Comunelor.

NR: Multumin cititorului Dan pentru semnalare.