Un deţinut român în vârstă de 34 de ani s-a spânzurat într-o închisoare din apropiere de Veneţia, anunta Mediafax, citand Notizie.Virgilio.it. Românul se afla în detenţie din 10 februarie, fiind acuzat că i-a sustras prin ameninţări 300 de euro fostei sale prietene românce.

Ilie N., domiciliat în localitatea Vigonovo (provincia Veneţia), s-a spânzurat duminică după-amiază în celula închisorii Santa Maria Maggiore din apropiere de Veneţia.

Potrivit organizaţiei italiene Ristretti Orizzonti, românul a susţinut tot timpul că era nevinovat şi se automutilase în urmă cu câteva săptămâni, astfel că fusese transferat câteva zile la spitalul penitenciarului.

La revenirea în închisoare, românul trebuia ţinut sub supraveghere, dar conducerea penitenciarului susţine că nu are suficienţi gardieni. Deţinutul s-a spânzurat în timp ce colegii săi de celulă se aflau în curtea închisorii după masa de prânz.

Procurorii italieni s-au deplasat la penitenciar pentru a stabili cu exactitate circumstanţele în care s-a produs incidentul.