Tribunalul de la Roma a decis vineri ca Alessio Burtone, tanarul de 20 de ani acuzat de asasinarea asistentei romance Maricica Hahaianu, sa ramana in inchisoare, informeaza AGI. Burtone este acuzat de omor prin imprudenta, dupa ce a lovit-o pe romanca in statia de metrou Anagnina, la Roma, cu un pumn in fata.

Judecatorii de la Curtea de Casatie din capitala Italiei au decis, astfel, sa respinga cererea de eliberare inaintata de avocatul lui Burtone. Apararea lui Burtone sustine ca lovitura aplicata de italian nu a fost mortala si infirmiera ar fi murit din cauza unei erori a medicilor de la sectia de reanimare a spitalului Casilino, unde a fost transportata dupa incident.

Cazul romancei a tinut prima pagina a ziarelor italiene, dupa ce a fost difuzata inregistrarea certei dintre cei doi, culminata cu lovitura aplicata de Burtone.

Maricica Hahaianu, in varsta de 32 de ani, a intrat in coma pe 8 octombrie 2010, dupa ce a primit un pumn de la un italian, in statia de metrou Anagnina din Roma. Romanca care muncea in Italia ca infirmiera, nu a supravietuit loviturii primite de la Alessio Burtone (20 de ani). Decesul romancei, de profesie asistenta medicala, a fost declarat oficial de spitalul Casilino, pe 15 octombrie, la ora 21.40 (22.40 ora Romaniei).

Sicriul cu trupul neinsufletit al femeii a fost repatriat pe 23 octombrie in localitatea natala Ramnicu Sarat.