Un numar de 36 de persoane, majoritatea de cetatenie romana, au fost arestate la Madrid, in urma unei ample operatiuni desfasurate de Garda Civila din Spania pentru destructurarea unei retele de hoti de cupru, informeaza agentia spaniola Europa Press. Peste 100 de tone de material furat au fost recuperate de politia spaniola.

Tone de cablu de cupru furateFoto: Agerpres/EPA

Razia a inceput marti dimineata in tabara ilegala "El Gallinero" de langa Madrid, alte raiduri desfasurandu-se simultan in Getafe si Toledo. Circa 200 de agenti au participat la operatiune, care a dus la recuperarea a 103 tone de cabluri de cupru, ce ar proveni din santierele de pe linia de tren de mare viteza Madrid-Barcelona.

Operatiunea s-a soldat cu arestarea a 36 de persoane, 29 dintre acestea fiind cetateni romani de etnie roma, potrivit presei spaniole.

Este a patra operatiune derulata in acest an impotriva "mafiei" cuprului, dupa ce mai multe bande de hoti s-au specializat in aceasta activitate infractionala, datorita pretului tot mai ridicat al cuprului, care ajunge si la 3.000 de euro/ tona pe piata neagra.

Potrivit politiei, peste 500 de kilometri de cabluri de cupru au fost furate in ultimele sapte luni.