Un infractor de orgine romana a obtinut peste 113.000 de lire folosind o identitate falsa, in regiunea Enfield din Marea Britanie, pentru a-si sustine un stil de viata generos in Romania, informeaza The Independent. Illie Schian, de 46 de ani a fost condamnat la trei ani de inchisoare, dupa ce a recunoscut ca a inselat departamentul Muncii si al Pensiilor, folosind numele Nelus Gheorghe.

In ciuda imaginii de om sarac, Schian traia o viata de lux in Romania, avand un "conac", cu noua dormitoare si un garaj plin de masini scumpe.

"Escrocul", care s-a mutat in Marea Britanie in 1999, a fost arestat la 20 iulie in urma unei investigatii de lunga durata a unei retele de crima organizata. Se crede, de asemenea, ca grupul infractional a fost implicat in traficul de copii.

Inspectorul-sef Colin Carswell, care a investigat cazul, a declarat: "Schian, in calitate de membru al unei retele de crime organizate, a petrecut 10 ani in Marea Britanie si a exploatat "slabiciunile" sistemului britanic de ajutor social".

"El s-a folosit de imaginea omului sarac si a beneficiat de ajutoare in Marea Britanie. Colegii nostri romani alaturi de echipa mea au dovedit ca acest lucru este o minciuna. In Romania el a detinut o casa cu noua dormitoare, un BMW X5, Audi TT si motociclete".

Intr-unul dintre conturile sale bancare romanesti a fost gasit echivalentul a 20.000 de lire sterline. In plus, impreuna cu alti membri ai retelei, Schian se face vinovat de traficul a 181de copii in Marea Britanie.