Federatia Asociatiilor de Romani din Europa a anuntat, intr-un comunicat, ca studiaza posibilitatea chemarii in instanta a Guvernului francez, in urma "campaniei de denigrare" a tiganilor. "Campania de demigrare a romilor din Franta afecteaza si pe romani. Pe langa daramarea taberelor de romi din franta, administratia franceza a vorbit foarte dur impotriva romilor, lucru care afecteaza deopotriva pe toti romii care locuiesc in Franta indiferent daca sunt delincventi sau nu, cat si pe romanii de acolo", se arata intr-un comunicat al Federatiei.

"Este nevoie urgent de o politica comuna Europeana de integrare a romilor, indiferent unde s-ar afla ei. Indiferent de nationalitatea lor, ca sunt Bulgari, Spanioli sau Romani, tiganii sunt cetateni Europeni si pentru ei trebuiesc facute proiecte de integrare de catre tarile in care locuiesc", se mai arata in comunicatul remis HotNews.ro.

"Astazi aceasta campanie rusinoasa este facuta de administratia Franceza, ieri a fost facuta de cea Italiana si inca se simt urmele. Daca nu se iau masuri astazi, maine o alta tara a Uniunii Europene va face acelasi lucru", sunt de parere reprezentantii Federatiei.

Presedintele FADERE, Daniel Tecu, care s-a intalnit saptamana aceasta cu reprezentantii tiganilor din Romania, a anuntat, in plus, ca va cere Guvernului roman sa ajute asociatiile de romani din diaspora sa acceseze fonduri europene pentru implementarea de proiecte destinate integrarii tiganilor din Europa.