Speranta si Gheorghe Mihai, un cuplu de romani de etnie roma, a fost condamnat la doi ani si jumatate de inchisoare fiecare in Marea Britanie, dupa ce si-a pus cei 7 copii sa cerseasca si sa fure, la Londra si in zone din apropierea capitalei britanice. Cei doi au pledat vinovati pentru cruzime fata de copii, frauda, evaziune fiscala si spalare de bani, informeaza Guardian.co.uk.

Cuplul si-a exploatat cei sapte copii, cu varste cuprinse intre 2 si 16 ani, trimitandu-i sa cerseasca si chiar sa fure in zone din sud-estul Angliei, intr-o operatiune bine organizata, au considerat judecatorii britanici.

Sotii Mihai au fost arestati in timpul unui raid al Politiei britanice, care ancheteaza ceea ce se considera a fi cea mai mare retea de trafic de fiinte umane din Europa. Reteaua ar avea centrul in orasul romanesc Tandarei, de unde in jur de 1.000 de copii au fost traficati catre toate colturile Europei, pentru a fura sau cersi.

Mai mult, in anul care a precedat arestarea sa, prin conturile bancare ale lui Gheorghe Mihai, in varsta de 36 de ani, au trecut nu mai putin de 47.000 de lire sterline. 35.000 de lire dintre acestea au fost obtinute din credite si beneficii sociale, prin care statul britanic a fost fraudat.

In momentul descinderii politistilor, copiii dormeau pe podeaua unei case din Berkshire, iar unii dintre ei erau flamanzi. Patru dintre ei aveau nevoie de tratament la un stomatolog, iar alti trei aveau paduchi. In plus, unul dintre copii avea cicatrice provenite de la arsuri cu tigara, iar un altul era ranit. Niciunul dintre copii nu mergea la scoala. Ei au fost plasati acum in grija autoritatilor.