Cunoscutul sociolog Dan Dungaciu, fost subsecretar de stat in MAE roman, a devenit cetatean al Republicii Moldova si consilier al presedintelui interimar Mihai Ghimpu pentru problemele integrarii europene a R. Moldova, anunta Timpul.md. Dungaciu s-a facut cunoscut in Moldova ca analist politic si publicist. De mai multi ani, este editorialist la cotidianul Timpul de dimineata.

Dan DungaciuFoto: AGERPRES

"Am primit cetatenia Republicii Moldova cu naturalete, la fel cum cetatenii moldoveni primesc cetatenia romana. Dincolo de acest lucru, Republica Moldova devine pentru mine si un proiect profesional de astazi. Lucrurile din acest punct de vedere trebuie luate la pachet", a declarat Dungaciu, dupa ce a sarutat drapelul Republicii Moldova de la primaria Chisinau si a primit documentul oficial din mainile nepotului presedintelui, primarul Dorin Chirtoaca, relateaza StireaZilei.md.

In varsta de 42 de ani, Dungaciu este doctor in sociologie si profesor la Facultatea de Sociologie a Universitatii Bucuresti. A fost o perioada subsecretar de stat pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni din Ministerul de Externe. Este distins cu premiul Universitatii din Istanbul pentru Stiinte sociale si cu Premiul pentru sociologie "Dimitrie Gusti" al Academiei Romane. A urmat stagii de pregatire la universitati din Statele Unite, Marea Britanie si Grecia. A publicat numeroase lucrari stiintifice si studii de specialitate in reviste romanesti si straine.