O brutala incercare de omor a avut loc duminica dimineata in discoteca romanilor „Fantastic“ din Laxenburger Straße 109 din Viena, scrie presa austriaca. In jurul orei 3.00, romanca de 35 de ani Florentina M., care isi castiga existenta ca prostituata, ar fi avut o cearta apriga cu doi conationali, la intrarea in local. Unul dintre agresori a aruncat un lichid inflamabil asupra femeii, dandu-i foc cu bricheta. Apoi, cei doi au sarit intr-un BMW argintiu parcat in fata localului si au fugit de la locul faptei.

Politia austriaca a reconstruit incidentul dupa relatarile clientilor din local. Martorii au spus ca „brusc, am simtit un miros ciudat“. Mirosul venea nu doar de la parul ars al femeii. Ea avea arsuri de gradul doi si trei pe fata si pe bust. Tot dintre clientii localului au fost cei care au dus-o de urgenta cu masina la statia de urgente din Rudolfinerhaus, cerand personalului de garda: „Va rugam sa o ajutati, repede!“

Dupa constatarea gravitatii arsurilor, medicii austrieci au trimis-o pe pacienta, care se simtea din ce in ce mai rau, la spital, unde ea a fost internata la statia de terapie intensiva. Inainte de administrarea unui puternic narcotic, care sa-i atenueze durerile, ea a dat putine indicii despre faptasi, spunand doar ca „a fost Cretu“.

Ancheta politiei este in plina desfasurare. Primele informatii indica faptul ca prostituata romanca ar fi avut probleme cu un proxenet si complicele acestuia. Ei ar fi fost, dupa declaratiile unor martori, cei care „au pedepsit-o“. Pentru indicii suplimentare care sa clarifice fondul altercatiei dintre victima si faptasi, politia vieneza cauta si alti martori.