Vestea despre icoana Fecioarei Maria care plange, conform martorilor, in biserica ortodoxa “Sfantul Nicolae” din Milano, a inceput sa se raspandeasca in nordul Italiei. Dupa 19 aprile, au venit sa se roage in fata icoanei sute de credinciosi ortodocsi, catolici si chiar musulmani.

Desi parohul bisericii, parintele Abbondio, prefera ca evenimentul sa nu fie mediatizat, credinciosi, dar si simpli trecatori curiosi, stau la rand pentru a vedea icoana. Unii se roaga timp de cateva minute si se inchina, altii o ating cu mana sau cu un servetel sau fac cate o fotografie cu telefonul mobil. Multi afirma ca, in interiorul bisericii, se simte un miros puternic si inexplicabil de trandafiri, care se raspandeste, conform parintelui paroh Abbondio, “in tot cartierul”.

Potrivit La Stampa si RAI, din ochii Fecioarei Maria a inceput sa curga un lichid parfumat in timpul slujbei de duminica, 18 aprilie. Cei cateva zeci de credinciosi care au asistat la liturghie au sustinut ca lacrimile erau atat de abundente, incat s-au prelins si pe mobila de lemn pe care era asezata icoana. Fenomenul ar fi continuat, conform martorilor, si a doua zi, 19 aprilie. Evenimenul a fost confirmat si de catre mitropolitul Evloghios I, cel care a oficiat slujba de duminica.

Parintele Abbondio a declarat presei din peninsula ca nu este prima oara cand icoana Fecioarei Maria plange. Fenomenul s-ar fi intamplat si acum doi ani, de fata fiind doar cateva persoane. Cu acea ocazie, sacerdotul a cerut credinciosilor sa nu spuna nimanui ceea ce au vazut. “Nu am vrut ca episodul sa fie instrumentalizat, sa devina obiectul publicitatii", a explicat preotul, citat de presa italiana. "Nu e prima oara cand o icoana plange, s-a intamplat atat la catolici, cat si la ortodocsi. Dar, pe 18 aprilie, in biserica au fost 50 de martori, nu le puteam cere tuturor sa nu vorbeasca”.

Icoana de lemn, in stil bizantin, avand o dimensiune medie, cu o inaltime de un metru si o latime de circa 50 cm, a fost pictata acum circa 50 de ani si o reprezinta pe Fecioara Maria cu pruncul in brate.

VIDEO Preotul bisericii in fata icoanei

Ce scrie presa din Italia:

- La Stampa

- RAI