Politia italiana l-a arestat simbata pe Vincenzo Nappi, patronul unui garaj din Frosinone (localitate de langa Roma), suspectat de o crima cumplita. Potrivit declarațiilor politistilor, italianul, in varsta de 50 de ani, i-a taiat angajatului sau urechea, l-a batut apoi l-a omorat. La sfarsit, i-a dizolvat corpul in acid, pentru a-si ascunde fapta. Victima e un roman de 42 de ani, Ivan Misu. Crima a avut loc la Frosinone, langa Roma, in mai 2007, dar politia l-a arestat pe italian abia azi, dupa o ancheta care a durat aproape 3 ani- relateaza presa din Peninsula.

Ferocitatea delictului, precum și motivul aparent nesemnificativ, a facut ca știrea sa fie preluata de principalele telejurnale din Italia.

Romanul lucra la firma italianului, fara a avea, insa, un contract de munca. Polițiștii au reușit sa reconstituie ultimele ore din viata lui Ivan Misu. Ei au ajuns la concluzia ca patronul l-a mutilat, apoi l-a omorat pe roman, crezand ca acesta ar fi furat cațiva litri de benzina de la unul din camioanele firmei. Nappi a fost ajutat, probabil, de unul sau mai multi complici, care l-au ajutat sa transporte cadavrul intr-un camp alaturat, unde impreuna, l-ar fi dizolvat in acid.

Politia a fost alertata de sora victimei, aflata in Romania, care a denunțat, prin Interpol, dispariția lui Ivan Misu abia in 2008. Oamenii legii cauta in prezent eventualii complici. Anchetatorii nu exclud ipoteza implicarii unui clan mafiot din zona. Urmarind pista mafiota, ei țin cont de modalitatea oribila in care a fost comisa crima.

Polițiștii au descoperit ca italianul a mai fost acuzat de un episod asemanator. In urma cu cațiva ani, a amenințat și a tras cu pistolul asupra unui alt angajat, pe care-l suspecta de furtul benzinei. Si de acea data, victima era un cetațean roman.

Vezi aici un clip video