Corespondenta din Roma

E oficial: un milion de romani in Italia

de Miruna Cajvaneanu     HotNews.ro
Joi, 25 martie 2010, 13:13 Actualitate | Diasporă


Distributia romani lor in Italia
Foto: ISTAT
Raportul Caritas - IDOS “Romanii din Italia - ȋntre respingere si acceptare”, prezentat joi la Roma confirmӑ ceea ce estimӑrile deja prevedeau: ȋn 2010, romanii stabiliti ȋn Italia au atins, oficial, cifra de un milion. Dacӑ statistica oficialӑ ISTAT vorbea, ȋn 2009, de 953.000 de romani cu resedintӑ, Caritas i-a adӑugat ȋn studiul lansat azi si pe cei circa 55.000 de conationali care asteaptӑ definitivarea cererii de resedintӑ. Adunand cele douӑ date, obtinem cifra de 1.010.000 de ȋnscrisi la Anagrafe (Evidenta Populatiei). Numӑrul  cererilor ar putea fi ȋnsӑ dublu, deci se poate ajunge la estimarea maximӑ de  1.167.000 de prezente romanesti.

"Romanii din Italia - ȋntre respingere si acceptare" este cel mai recent studiu cu privire la conationalii nostri imigrati ȋn Peninsulӑ. Cati romani trӑiesc ȋn Italia? Cu ce se ocupӑ si cat de “periculosi” sunt? Iatӑ doar cateva din ȋntrebӑrile la care ultimul raport Caritas, ȋn colaborare cu institutul de cercetare IDOS, ȋncearcӑ sӑ rӑspundӑ.

Dupӑ succesul obtinut ȋn 2008 de primul studiu statistic cu privire la romani, iatӑ o a doua analizӑ, cu date aduse la zi, despre “fenomenul romanesc” ȋn Italia. Volumul a fost lansat la sediul Academiei di Romania din capitala Italiei.

Studiul clarificӑ, pe de altӑ parte, si chestiunea legatӑ gradul de criminalitate al comunitӑtii romanesti. Desi italienii asociazӑ romanii cu un ȋnalt grad de criminalitate, statisticile prezentate ȋn studiu dezmint ȋn mod clar prejudecata. Astfel, ȋn 2008, romanii, care alcӑtuiesc 25% din totalul strӑinilor, au fost acuzati doar de 13,8% din plangerile penale depuse ȋmpotriva imigrantilor.

Marea majoritate a romanilor lucreazӑ cu acte ȋn regulӑ: cei mai multi dintre bӑrbati - ȋn constructii, iar un sfert dintre romance- ȋn domeniul asistentei domiciliare. Creste, in acelasi timp, si numӑrul patronilor proveniti de pe plaiuri mioritice, ȋntr-un ritm de 9000 de firme ȋnfiintate anual.

Romanii ajunsi ȋn Italia nu ȋntrerup legӑturile cu cei rӑmasi acasӑ. Dimpotrivӑ, ei alimenteazӑ constant economia Romaniei, prin banii trimisi, regulat, cӑtre familiile de origine. Numai ȋn 2008 “stranierii” au trimis acasӑ aproape 750 de milioane de euro.

Volumul “Romanii din Italia - ȋntre respingere si acceptare”- cuprinde si cateva sondaje realizate ȋn interiorul comunitӑtii. Conationalii nostrii, se dovedesc interesati de mediul cultural si social al tӑrii- gazdӑ, urmӑrind, spre exemplu, emisiunile informative pe canalele TV italiene si citind presa din Peninsulӑ. 








Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

















9590 vizualizari

  • -4 (14 voturi)    
    hmm (Joi, 25 martie 2010, 13:20)

    andrei [anonim]

    the plague :))
    • +4 (10 voturi)    
      in harta aia (Joi, 25 martie 2010, 14:08)

      delia [anonim] i-a raspuns lui andrei

      care culoare corespunde romanilor! nu trebuia si o explicatie a ceea ce ati scris acolo?
      • +2 (4 voturi)    
        Ba da, trebuia (Joi, 25 martie 2010, 16:55)

        ady624 [utilizator] i-a raspuns lui delia

        Dar au ales culoarea albă pentru text. Ce, tu nu vezi textul??! :D

        Adrian
      • +1 (3 voturi)    
        Ba da, trebuia (Joi, 25 martie 2010, 16:55)

        ady624 [utilizator] i-a raspuns lui delia

        Dar au ales culoarea albă pentru text. Ce, tu nu vezi textul??! :D

        Adrian
  • +8 (14 voturi)    
    ihaa (Joi, 25 martie 2010, 13:38)

    ramen [anonim]

    Sa cucerim 'imperiul roman'!

    Pe cai vitejii mei!

    Ha ha ... se intoarce roata.

    Inmultiti-va ca dupa Italia avem Spania, Franta, etc
    • +10 (14 voturi)    
      Italia (Joi, 25 martie 2010, 14:03)

      bobo21 [utilizator] i-a raspuns lui ramen

      Pamant Romanesc :))
      • +3 (5 voturi)    
        Autonomie (Joi, 25 martie 2010, 16:56)

        ady624 [utilizator] i-a raspuns lui bobo21

        Propun autonomia Ținutului Românesc din Italia.

        Berlusconi? Ai amuțit?

        Adrian
    • -1 (3 voturi)    
      yeeeeas (Joi, 25 martie 2010, 17:05)

      itzic [anonim] i-a raspuns lui ramen

      e o mica nuantza: 900000 rromi si 100000 rromani
      • +1 (1 vot)    
        yeeeashi my foot ! (Joi, 25 martie 2010, 19:18)

        shtrul [anonim] i-a raspuns lui itzic

        wrong ! cu romi cu tot sunt aproape la doua mil. romii nu se'nscrie la evidentza populatziei. nu le sta'n caracter.
  • 0 (22 voturi)    
    minoritati (Joi, 25 martie 2010, 13:53)

    Vasile [anonim]

    Sunt mai multi decat secui in Romania, si pt aia noi nu cerem sa fie si limba romana limba oficiala si nici autonomie si nici nu vrem partid la guvernare. Ar trebui sa meditate putin pe tema asta. Pace!
    • +4 (12 voturi)    
      ?! (Joi, 25 martie 2010, 14:15)

      Lolka [anonim] i-a raspuns lui Vasile

      Scuze, dar secuii cand au ajuns pe teritoriul actual al Romaniei?

      In alte ordine de idei: ai auzit de BOR in Itlaia, cu slujbe in limba romana, de invatatoare trimise si platite de noi, cei ramasi in Romania?

      Deci, comparatia nu tine, nu tine deloc.
      • +1 (3 voturi)    
        dezinformare (Joi, 25 martie 2010, 17:21)

        Cocolina [utilizator] i-a raspuns lui Lolka

        Alo...lolka!!Ce prostii vorbesti?Eu locuiesc de 12 ani in Italia...si sunt peste tot biserici ortodoxe cu preoti romani...iar in unele zone cu populatie mare de romani exista clase unde se preda in l romana pt a face mai usoara integrarea elevilor romani.
        Asa ca si noi am putea sa cerem oficializarea l romane in peninsula...dat fiind ca suntem peste 1 milion acolo.Dar avem mai mult bun simt si respect pt tara care in care sunte oaspeti-ceea ce nu se poate spune si despre secui,unguri din Romania...care de altfel sunt intr-un procent f mic si nu ar avea motive sa ceara autonomie si limba oficiala!
        • 0 (2 voturi)    
          ciocolina, daca'mi permitzi (Joi, 25 martie 2010, 19:30)

          informator [anonim] i-a raspuns lui Cocolina

          ungurii, secuii, nemtzii, tziganii si alte minoritatzi nu's musafiri la noi in tzara.ei s'au nascut aici si sunt aici de multe generatzii.
          voi atzi fi musafiri in italia...
          si pun pariu ca urmasii vostrii vor uita romaneste, cum si urmasii din a doua si generatziile mai vechi din america au uitat romaneste. ei sun americani.
          numai hispaniciii, evreii si amishii mai vorbesc limbile lor de acasa.
          romanii din ungaria evita sa recunoasca ca's romani si s'au ungurizat. la fel cei din jugoslavia. la ny am cunoscut romani din banatul sarbesc care vorbeau intre ei sarbeste si spuneau ca sunt iogosloveni.
          dar stiau si romaneste si se tzineau deoparte de romanii din romania.
      • +2 (2 voturi)    
        - (Joi, 25 martie 2010, 17:39)

        neaga1900 [utilizator] i-a raspuns lui Lolka

        Stii ceva?Asa m-am saturat de sintagma asta:"noi platim"!..............Noi platim niste impozite , care se platesc peste tot in lume-e de datoria noastra!Si chiar cdaca i-am plati noi pe invatatorii,..., de acolo care ar fi problema?Cu banii trimisi de romanii ce muncesc pe acolo economia romaneasca s-a mentinut cat de cat , caci fara ei nici nu ma pot gandi pe unde am fi fost!Si ina ceva, Ziarul Financiarsi Banca Nationala vorbeau de miliarde trimise de romanii de afara si nu cum amintesc cei de la site-ul de fata...
    • -4 (10 voturi)    
      Raspuns (Joi, 25 martie 2010, 14:23)

      yuyui [anonim] i-a raspuns lui Vasile

      Destepule... Noi nam venit in Romania sa cersim de lucru prcum fac cei plecati in Italia , in 1922 am fost deja in Ardeal. Luptam impotriva asimilarii practicate de voi Moldovenii.//.(editat de HotNews.ro)
      • +2 (6 voturi)    
        nu ba (Joi, 25 martie 2010, 15:47)

        catalina [anonim] i-a raspuns lui yuyui

        tu ai fost adus in transilvania de austro-ungari
        ca sa colonizeze un teritoriu care a fost, este si va fi mereu teritoriu romanesc...

        si lui nenea lolka:
        una e sa ai un popa sa tina slujba in limba ta si alta e sa ceri cu nerusinare limba oficiala in functiile de administrare.
        nu ma intereseaza in limba bosgorodesti la tine in casa sau in biserica ta, dar in birou public vorbesti limba tarii (chiar si asa stilcit cu pietre in gura cum vorbiti voi)
        • +1 (1 vot)    
          Nu prea stii istorie. (Joi, 25 martie 2010, 17:33)

          Mihai Bucur [utilizator] i-a raspuns lui catalina

          Secuii se aflau deja acolo pe la anul 1000. Este sigur ca nu erau maghiari, adica ugro-finici, ci se inrudeau cu popoare turcice, ca uzii si pecenegii, care erau si ei pe teritoriul actual al Romaniei, daca ai auzit de Valea Uzului sau de localitati numite Peceneaga etc. Nu este clar daca secuii au migrat dinspre est odata cu triburile maghiarilor, care au trecut in Panonia, si care nici ele nu erau toate ugro-finice. Nu e clar adica, daca au migrat odata cu maghiarii, inainte sau putin dupa. Asadar, e o prostie imensa sa spui ca au fost colonizati de austro-ungari: imperiul austriac nu era pe nicaieri la vremea aceea, iar numele de imperiu austro-ungar dateaza doar din a doua jumatate a secolului 19. Nici macar pe sasi, populatie germanica, nu i-au colonizat austriecii, cum ai putea crede in ignoranta ta. Sasii au fost adusi in Transilvania de regii unguri inca inainte de anul 1200. Numai svabii din Banat au fost colonizati acolo de austrieci. In plus, pe teritoriul Transilvaniei, populatia era foarte amestecata inainte de anul 1000: erau si ceva locuitori de origine romanica, adica valahi, dar erau si slavi, ca si populatii de origine turcica -pecenegi, uzi etc. Mai mult, numarul locuitorilor era foarte mic. Ca un exemplu, cand s-a intemeiat Tara Romaneasca, populatia intregii tari era doar de cateva sute de mii de oameni. Tot atunci, intreaga Ungarie Mare (adica actuala Ungarie, plus toata Slovacia, plus zona pana la Marea Adriatica, cel putin cu toata Croatia, plus Transilvania si Banatul) avea doar trei milioane de locuitori. Este evident ca inainte de anul 1000, cu 300 de ani mai devreme, pe acelasi teritoriu locuiau si mai putini oameni. Astfel ca, pe teritoriul unui judet cum e astazi Covasna, daca locuiau pe atunci citeva zeci de mii. In aceste conditii, e absurd sa mai discuti cine a fost primul intr-un anumit loc. Ajungea sosirea intr-o zona a citorva mii de oameni, ca sa nu mai conteze ca alte cateva sute, de alta etnie, erau deja pe acolo.
          • 0 (0 voturi)    
            habar nu ai (Vineri, 26 martie 2010, 8:29)

            razvan [anonim] i-a raspuns lui Mihai Bucur

            Amice esti cel mai mare dezinformat in viata.
            Sa nu uitam ca pana sa vine ungurii, Transilvania era voievodat romanesc. Voievod era Gelu si asta se intampla inainte de secolul 10. Asa ca mai taci din gura si invata sa accepti ca ungurii nu au nici un drept asupra Transilvaniei.
    • 0 (0 voturi)    
      cu o mica diferenta (Joi, 25 martie 2010, 23:54)

      daria [anonim] i-a raspuns lui Vasile

      italienii sunt doar ei 50 de milioane
  • +2 (2 voturi)    
    mai multi (Joi, 25 martie 2010, 14:09)

    io [anonim]

    eu cred ca-s mai multi ca numai din pascani is plecati vreo 10000 si e un oras de 35.000 locuitori!
  • +9 (9 voturi)    
    Numere (Joi, 25 martie 2010, 14:14)

    smc [utilizator]

    In Romania sunt vreo 4.5 milioane de angajati, dintre care 1.3 milioane la stat.

    Probabil cei din Italia muncesc in proportie de 90%, restul sunt copii.

    Mare noroc am avut ca am intrat in UE! Bodaproste! Stiu ca le-a parut rau europenilor dupa aia, dar pentru noi a contat enorm de mult. A fost sansa noastra...
  • +1 (5 voturi)    
    Cine-mi poate spune si mie ??? (Joi, 25 martie 2010, 14:20)

    eu [anonim]

    Insula Corsica (prezenta in aceasta harta a Italiei ) nu apartine Frantei ???
    • +5 (5 voturi)    
      Nu e Corsica! (Joi, 25 martie 2010, 14:27)

      geizer [anonim] i-a raspuns lui eu

      Insula aia de sus e Sardinia..aia de jos e Sicilia!
    • +3 (3 voturi)    
      gresesti (Joi, 25 martie 2010, 14:28)

      un om [anonim] i-a raspuns lui eu

      Aceea este IUnsula Sardinia care apartine Italiei. Insula Corsica este la nord de insula Sardinia si nu este prezenta pe aceasta harta.

      Oricum, este surprinzator pentru mine ca in nordul Sardiniei sunt atat de multi romani.
    • +1 (1 vot)    
      Pot eu (Joi, 25 martie 2010, 14:29)

      ik [anonim] i-a raspuns lui eu

      da
    • +2 (2 voturi)    
      hmmmm... (Joi, 25 martie 2010, 14:30)

      john [anonim] i-a raspuns lui eu

      aia e sardinia
    • +2 (2 voturi)    
      Pot eu 2 (Joi, 25 martie 2010, 14:31)

      ik [anonim] i-a raspuns lui eu

      Numai ca aia e Sardinia !
    • +1 (1 vot)    
      hihi (Joi, 25 martie 2010, 15:20)

      trecator [anonim] i-a raspuns lui eu

      Insula prezenta pe harta e Sardegna, nu Corsica.Studiaza ...
    • +1 (1 vot)    
      vai de steaua ta, (Joi, 25 martie 2010, 15:30)

      alex [anonim] i-a raspuns lui eu

      mai pune si tu mana pe o carte, o harta, sau macar un mouse...
  • +2 (4 voturi)    
    Da, sa-i cucerim! (Joi, 25 martie 2010, 14:22)

    Daniel [anonim]

    Dar cu ce? Cu manele?

    Probabil ca ne-oficial sunt cam 2 - 2,5 milioane de romani acolo ... PArtea buna e ca le urla lor, italienilor, menelele in cap, nu noua ... Ca nu-s deprte de san remo! :)))
  • +2 (2 voturi)    
    Hai (Joi, 25 martie 2010, 14:26)

    ik [anonim]

    sa mai facem un pod de flori si cu Italia, in citiva ani o sa fim majoritari acolo !
    • 0 (0 voturi)    
      ITALIA (Joi, 25 martie 2010, 15:06)

      tony [anonim] i-a raspuns lui ik

      In ITALIA SIAMO 60 MILIONI di abitanti in romania 21.500.000, 2.000.000 sono RROM.
      • +1 (1 vot)    
        hmmm (Joi, 25 martie 2010, 17:00)

        ady624 [utilizator] i-a raspuns lui tony

        Ce-a zis flăcăul ăsta? Unde-s 2 milioane de rromi? În Italia sau în Românnia? Că m-a băgat în ceață..

        Yo, Tony... bine-așa bre!

        Adrian
      • +1 (1 vot)    
        Figo (Joi, 25 martie 2010, 17:44)

        ik [anonim] i-a raspuns lui tony

        tu siete Raducioiu e dimenticato di parlare romense, non ce vero ? Mi scuzi per mia itialiana di balta.
  • +1 (1 vot)    
    altceva intereseaza (Joi, 25 martie 2010, 14:30)

    ady [anonim]

    cati romani sunt in inchisorile UE? ..se vorbea de 7000 mare majoritatea lor in Italia..cred ca o investigatie pe tema asta ar fi binevenita..
  • +2 (8 voturi)    
    trist dar adevarat (Joi, 25 martie 2010, 14:35)

    Lucianmotzul [anonim]

    Si uite asa incet incet ne depopulam TARA si creste numarul etnicilor ,fff trist era bine fiecare ROMAN sa-si gaseasca de lucruaci acasa si sa nu pribegeasca pe nu stiu unde .Inainte veneau italieni la noi la lucru ( inainte de 1944) dar acum este invers ,linga Cluj este un catun de numit la italieni si biserica se vede catolica ,bunastarea asta de dupa revolutie este mai mult mizera pt popor ,buna pt fosti securisti si nomenclaturisti comunisticlica lui Iliescu tradatorul de neam si tara ,care trebuia sa fie de mult in puscarie,dar ce mincinos ordinar ZICE eu nu-l cunosc pe Voicu ,ma asta te minte in fata ,ceva de se mai poate explica ,Cind o infunda si asta o data si multi,multi alti cu el o data ,LA PUSCARIE <dar puscarie de muncit la ocna sau cariere de piatra ,ceva la sapat ,metrou ,canale ,cam asa ceva .
    • -1 (1 vot)    
      PARCA (Joi, 25 martie 2010, 14:47)

      LEVI [anonim] i-a raspuns lui Lucianmotzul

      Tu locuiai in state!
      • +1 (3 voturi)    
        lui Levi (Joi, 25 martie 2010, 15:36)

        Lucianmotzul [anonim] i-a raspuns lui LEVI

        Da, dar ma intereseaza tara in care m-am nascut ,crescut si educat.Ma doare si sufar pt ce se intimpla in Romania ,pt a nu cistiga alegerile la presidentieGeoana ;am parcurs cca 500 km sa votez cu Basescu,iar acum eu si ca mine multi alti ) ne felicitam pt ca am mers la vot,acest partid PSD securisto -comunist a facut enorm de mult rau TARI. Lincon spunea: un bun american nu uita tara din care vine.cum sint aci multe nationalitati si sint mindri ca sint: italieni,germani,irlandezi ,EU sint mindru ca sint ROMAN ca origine si tin la tara mea de adoptiune USA .Ma bucur cind vad orientarea Romaniei catre USA si nu catre rusia cum vroia Geoana si toti din partidul lor ,noi ca popor am suferit mult din cauza rusilor si mai avem rani adinci, ne vindecate dupa acea doctrina comunista care a fost inoculata poporului roman;.ma bucur ca ai sesizat si eu iti doresc sanatate si numai bine.
  • 0 (0 voturi)    
    "corsica" (Joi, 25 martie 2010, 15:03)

    vlad [anonim]

    COrsica de care vorbesti e de fapt Sardinia si apartine Italiei. Corsica nu apare pe aceasta harta.
  • +3 (3 voturi)    
    :)) (Joi, 25 martie 2010, 15:08)

    george [anonim]

    Recent a fost efectuat un sondaj de opinie in Italia, in care intrebarea era: “Credeti ca sunt prea multi straini in tara?”
    Rezultatele au fost dupa cum urmeaza:
    20% dintre respondenti au spus “Si”
    10% dintre respondenti au spus “No”
    70% dintre respondenti au spus: “E, pe dracu”!!!
  • +2 (2 voturi)    
    dar (Joi, 25 martie 2010, 15:54)

    cosmo [anonim]

    mai conteaza si gravitatea infractiunilor savarsite, nu doar numarul lor... una e sa furi din buzuar si alta sa dai in cap!
    • +1 (1 vot)    
      romanasi (Joi, 25 martie 2010, 16:52)

      eu [anonim] i-a raspuns lui cosmo

      Majoritatea (romanasi de-ai nostri) iti dau in cap pentru doi euro ce-i ai in buzunar. Asa ca Cosmo lasa-ma cu ce conteaza si gravitatea faptelor.
  • +1 (1 vot)    
    Cifre, cifre (Joi, 25 martie 2010, 17:29)

    muciflenduri [anonim]

    Doamna/Domnisoara Miruna, cifrele sunt de la 0 la 9, restul se numesc numere.
    Nu exista cifra un milion si nici cifra 960000.
    Diferenta dintre cifre si numere e similara cu cea dintre litere si cuvinte.
    • 0 (0 voturi)    
      Cifra de afaceri (Joi, 25 martie 2010, 19:32)

      cocoflender [anonim] i-a raspuns lui muciflenduri

      Si atunci de ce oare se spune "cifra de afaceri", d-le "muci..."?
      • 0 (0 voturi)    
        COCO-cifra (Vineri, 26 martie 2010, 13:08)

        gicad [anonim] i-a raspuns lui cocoflender

        Ca sa inteleaga si alde coco despre ce se vorbeste. Tovarase - omul are dreptate - sunt cifre si numere. Faptul ca se foloseste termenul de "cifra de afaceri" nu inseamna ca este si corect. Pozatul in Goe "marinel" dauneaza rau sanatatii.
      • 0 (0 voturi)    
        .. (Vineri, 26 martie 2010, 13:46)

        V [anonim] i-a raspuns lui cocoflender

        Din ignoranta si fitze de anglicizati. Asa cum se spune si "locatie" pentr "amplasament" sau "loc". Locatie, in lb romana, inseamna "inchiriere", venind din franceza:"location" = inchiriere. Acesta este motivul pt care, in Codul civil, se vb despre:Cntract de LOCATIUNE (intelegandu-se prin asta inchiriere), partile denumindu-se LOCATAR (chiriasul) si LOCATOR (proprietarul sau cel care da cu chirie).
  • 0 (0 voturi)    
    sunt curios (Joi, 25 martie 2010, 18:19)

    Ioan [anonim]

    sunt curios cum arata o harta planetara cu raspandirea romanilor pe glob. ar fi interesant de vazut.
  • 0 (0 voturi)    
    DIASPORA ROMANA DIN ITALIA (Joi, 25 martie 2010, 19:06)

    ing. Die Nicolae Alexandru [anonim]

    ASOCIATIA "ROMENI DI PADOVA"
    Suntem luati in considerare de catre Institutiile din Italia , dar ignorati comlect de catre autoritatile de la Bucuresti .
    Suntem "jumatate" de Romanie plecati in pribegie peste hotare (cca. 10-13 milioane ).Ponderea noastra la balanta financiara a tarii este determinanta.La ultimele alegeri ,diaspora , a fost hotaratoare.
    Dupa douazeci de ani de la Revolutie , "puterea" nu are o strategie fata de noi . SUNTEM IGNORATI CU BUNA STIINTA !
    Parlamentarii alesi cu voturile noastre fac numai figuratie ( pe banii truditi de noi) in Parlament.
    Cerem si pe aceasta cale sa se dea publicitatii modul cum s-au cheltuit cele doua milioane € , aprobate de Parlament pentru proiecte destinate diasporei . Din informatiile noastre acesti bani, CARE NE APERTIN , au fost folositi la finantarea oculta a filialelor PD-L( ilegale ) din Italia .
    Va veni momentul cand vom auzii si de bine !
    "Sa nu uiti Darie ! ".
    De la Padova
    Ing Die Nicolae Alexandru-Presedintele Asociatiei "Romeni di Padova"
  • 0 (0 voturi)    
    Ma intreb si eu (Joi, 25 martie 2010, 19:09)

    Paul [anonim]

    Unde au mai ramas 22 milioane in tara?
    Pai daca sunt 1 mil in Italia, inca unul prin Spania si sa zice inca unul prin restul lumii nu prea iese. Daca eram prin 89-90 vreo 23 mil si ceva iar populatia era in scadere rezulta ca in tara sunt undeva sub 20 mil locuitori!!!
    Bineinteles ca nu am luat in considerare fenomenul "Rroma"!
  • 0 (0 voturi)    
    de la sursa (Joi, 25 martie 2010, 20:48)

    Link Original [anonim]

    http://www.caritasitaliana.it/pls/caritasitaliana/V3_S2EW_consultazione.mostra_pagina?id_pagina=1554
  • 0 (0 voturi)    
    Loc de colonii (Marţi, 30 martie 2010, 22:51)

    Marcel [anonim]

    Plecati voi ca o sa vina altii in loc. Chinezi, indieni si tot felul de africani. Prin urmare Romania va avea multe nationalitati iar romanii vor avea la un moment dat aceiasi greutatea cu oricare din celelalte natiuni.
    Credeti ca mai e mult pana vor incepe sa-si ceara drepturile toti ceilalti ?
    Asta se va intampla pentru ca noi nu mai vedem valorile, ne e rusine ca suntem romani si vorbim pe la colturi afara.
    In stilul asta, romana va ajunge limba moarta iar romanii un popor de care nici in manualele de istorie nu se va spune altceva decat ca au existat.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by