Daca moldovenii vor vrea sa se uneasca cu Romania, "nu-i opreste nici Ghimpu, nici Voronin, nici Putin si nici Clinton”. Declaratia vine de la presedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, care a explicat in cadrul unui interviu la Europa Libera ca nu vor fi organizate alegeri anticipate si ca Marian Lupu va deveni presedinte in cursul acestui an.

"Republica Moldova nu are nevoie de alegeri. (...) Cetatenii, 70 de procente, deja si-au spus punctul de vedere – sunt impotriva alegerilor anticipate", a declarat Mihai Ghimpu. "Eu cred ca domnul Lupu anul acesta o sa devina presedinte. Aceasta este parerea mea si cine n-o respecta, atunci inseamna ca este impotriva mea. Noi trebuie sa tinem cont de toate conditiile, care au fost la inceputul crearii Aliantei pentru Integrare Europeana", a continuat liderul de la Chisinau.

In ceea ce priveste declaratiile potrivit carora Moldova nu se va uni niciodata cu Romania, Ghimpu a nuantat afirmatia, precizand ca „programul Aliantei nu prevede unirea, dar cine poate sa spuna ce o sa fie miine, ia spuneti-mi, va rog? (...) Daca o sa vina oamenii si o sa vrea aceasta unire, nu-i opreste nici Ghimpu, nici Voronin, nici Putin si nici Clinton”.

In urma cu mai bine de o saptamana, Mihai Ghimpu a declarat ca Republica Moldova nu se va uni niciodata cu Romania. "Faptul ca vorbim limba romana nu inseamna ca Moldova trebuie sa se uneasca cu Romania. Este un bluf. Nu va exista niciodata o unire cu Romania", a spus Ghimpu, care este si presedinte al Parlamentului de la Chisinau.

Presedintele interimar a afirmat ca, in cursul ultimei vizite efectuate de Traian Basescu la Chisinau, "a devenit clar ca nicio fuziune nu este posibila cu Romania". "Moldova este un stat suveran. Speculatiile legate de unirea cu Romania trebuie lasate in uitare. Astazi, trebuie mai ales sa ne ocupam de economia noastra", a precizat Mihai Ghimpu.