Vicepresedintele Organizatiei judetene a PDL Hunedoara Marian Mihalache, care este si director coordonator adjunct al APIA Hunedoara, este principalul suspect in cazul uciderii unei romance in capitala Irlandei, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax.

"Directorul adjunct al APIA se afla in custodia Politiei irlandeze, fiind principalul suspect in cazul crimei din campusul din Dublin. In Irlanda, pedeapsa pentru o asemenea fapta este inchisoarea pe viata", au spus sursele citate.

Potrivit directorului coordonator al APIA Hunedoara, Veronica Burungel, Marian Mihalache a fost in concediu dupa ce a acuzat dureri grave de spate, iar luni trebuia sa se prezinte la locul de munca, insa nu a facut-o.

"Am inteles ca s-ar fi intamplat o tragedie, insa pana in acest moment nu avem o confirmare oficiala ca ar fi vorba despre domnul Mihalache. Trebuia sa vina astazi (luni - n.r.) la munca si nu a venit. Nu stim sa fi fost plecat din tara si nu a anuntat, atunci cand a plecat, ca ar parasi tara", a spus Burungel.

Contactati de Mediafax, reprezentantii Politiei irlandeze au mentionat ca ancheta este in curs de desfasurare si ca, din acest motiv, nu pot oferi informatii despre persoanele implicate.

Pe de alta parte, Ministerul roman de Externe a precizat, pentru Mediafax, ca "suspectul in acest caz este de nationalitate romana", iar Ambasada Romaniei la Dublin se afla in legatura cu acesta si i se acorda asistenta consulara in limitele competentelor. MAE mentioneaza ca, potrivit legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, nu poate oferi informatii cu privire la identitatea cetateanului roman, fara acordul expres al persoanei.

Potrivit Irish Times, o romanca a fost gasita injunghiata mortal, joi, intr-un apartament din campusul Institutului Irlandez de Management, in Dublin, alaturi de un barbat care a supravietuit si a fost transportat la spital.

Mama femeii care a murit in Dublin, Maria P., din localitatea hunedoreana Vaidei, sustine ca fiica ei a avut, mai demult, o relatie cu Marian Mihalache, care in ultimii 15 ani ar fi fost de mai multe ori in vizita in casa familiei acesteia.