Presedintele Partidului Comunist din Republica Moldova, Vladimir Voronin, a depus flori la monumentul lui Lenin. Partidul pe care il conduce a comemorat astfel 86 de ani de la moartea fostului lider comunist, informeaza Unimedia.

Cu ocazia acestui eveniment, Vladimir Voronin a tinut un discurs in care a declarat ca

"Vladimir Ilici Lenin a fost primul care a fondat un stat socialist, autor al programelor revolutionare, organizator al primei revolutii socialiste din lume. Vremea trece si este de datoria noastra sa pastram amintirea despre acest mare om al planetei, inclusiv despre tot ce este legat de numele lui. Desi sunt noi vremuri, noi nu vom uita cea mai mare realizare a lui Lenin - teoria statului socialist. Pot exista diferite cai de implementare, dar acesta este principalul scop pentru care s-a batut Lenin".

Fostul presedinte al Republicii Moldova a subliniat ca noua guvernare trebuie sa faca "cel putin cat am facut noi" si "va fi destul pentru dezvoltarea suveranitatii Moldovei".

In urma cu doua zile, Vladimir Voronin declara ca actiunea de condamnare a comunismului in Republica Moldova ar fi "o erezie". Liderul comunist a calificat atunci ca "jignitor" demersul presedintelui interimar al Moldovei, Mihai Ghimpu, care a semnat un decret prin care a infiintat comisia pentru studierea si evaluarea comunismului. Demersul este o insulta la adresa "celor care au luptat impotriva fascismului", asa ca Guvernul "ar face mai bine sa pregateasca cea de a 65-a aniversare a infrangerii Germaniei naziste", a avertizat fostul lider de la Chisinau.