Diplomatul roman suspectat ca a lovit cu masina trei persoane in Singapore a fost vazut certandu-se cu o femeie de origine asiatica in masina sa, cu mai putin de o ora inainte de accident, informeaza The Straits Times. La 15 decembrie, o masina Audi A6 ce apartine Ambasadei Romaniei la Singapore a lovit trei persoane la doua intersectii din Bukit Panjang. Soferul nu a oprit masina. Una dintre victime, Tan Kok Wai, a suferit rani grave la cap si a murit dupa 10 zile la un spital local.

Publicatia afirma ca Silviu Ionescu, insarcinatul cu afaceri a.i., a fost vazut cu o femeie in masina sa, cu mai putin de o ora inainte de accident. Mai multi martori sustin ca el a condus masina Audi A6 a ambasadei.

Un martor a declarat ca l-a vazut pe Ionescu parasind Peace Centre din Singapore cu o femeie. Lianhe Wanbao a relatat ca masina ambasadei, avand placute de inmatriculare diplomatice, a oprit in stanga sa la o intersectie.

Femeia, despre care se sustine ca avea in jur de 20 de ani, s-ar fi certat cu Ionescu, a afirmat martorul, care a adaugat ca scandalul era atat de serios incat masina Audi A6 nu a pornit din intersectie atunci cand semaforul a devenit verde. Masina a ramas in intersectie circa un minut si soferul n-a plecat decat dupa ce a fost claxonat insistent de automobilele din spatele sau.

Femeia a coborat din masina in zona Bukit Timah in jur de 2.30 dimineata. Dupa 40 de minute, masina ambasadei a lovit trei persoane in Bukit Panjang si nu a oprit. Una dintre victimele accidentului a murit la spital din cauza ranilor grave la cap.

Ionescu, care are 49 de ani, a declarat presei ca a vizitat un bar de karaoke in Peace Centre unde s-a intalnit cu niste oameni de afaceri. Diplomatul a afirmat ca s-a intors la ambasada la ora 1.30 dimineata.

Ionescu a anuntat politia ca o masina ce apartine ambasadei romane a fost "furata", insa anchetatorii sustin ca reclamatia diplomatului a fost depusa la 40 de minute dupa producerea accidentului. Un sofer de taxi a afirmat ca l-a dus cu masina sa pe Silviu Ionescu in noaptea accidentului, in jur de ora 3.

Silviu Ionescu este Insarcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei Romaniei la Singapore. Ionescu este diplomatul cel mai inalt in grad de la misiunea diplomatica, el avand imunitate conform Conventiei de la Viena legata de relatiile diplomatice. Intre Romania si Singapore nu exista tratat de extradare.