Primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, a facut luni o comparatie intre “Zidul Berlinez”, care despartea Germania, cu "raul Nistru", care desparte populatia de pe cele doua maluri, in contextul unei intalniri a edilului moldovean cu primarul orasului Mannheim din Germania, Peter Kurz, transmite Unimedia.

Motivul prezentei acestuia la Chisinau il constituie aniversarea a 20 de ani de la Caderea Zidului Berlinului, dar si initierea unei colabarari stranse intre cele doua orase - Chisinau si Mannheim.

Vlad Filat: Istoria Romanilor va reveni in scoli

Premierul moldovean Vlad Filat a declarat, in urma unui eveniment organizat duminica cu ocazia Zilei Profesorului, ca Istoria Romanilor va reveni in scoli, dupa o perioada de trei ani in care elevii au studiat Istoria Integrata. Premierul nu a putut insa oferi o data exacta cand se va produce schimbarea, mentionand ca procedura nu este una simpla, transmite Unimedia, citand Pro TV Chisinau.

Unimedia aminteste ca, anterior, guvernarea comunista a promovat constant excluderea istoriei romanilor ca disciplina de studiu din scolile din Republica Moldova, fapt ce a generat protestele elevilor si istoricilor.