Liderul grupului parlamentar al Partidului Comunistilor din Republica Moldova, Maria Postoico, a declarat vineri ca deputatii comunisti ar putea vota candidatura lui Marian Lupu pentru functia de presedinte al tarii, daca reprezentantii Aliantei pentru Integrare Europeana (AIE) vor aproba demiterea lui Mihai Ghimpu din functia de presedinte al Parlamentului, transmite Info-Prim Neo.

Postoico a anuntat ca 35 de deputati comunisti au semnat un proiect de initiativa privind demiterea lui Ghimpu, adaugand ca exista sanse ca unii dintre deputatii AIE sa sustina initiativa acestora. Mai mult, potrivit lui Postoico, nu este exclusa varianta in care comunistii ar putea vota candidatura AIE pentru functia sef al statului – fostul deputat comunist Marian Lupu – daca deputatii Aliantei vor vota pentru demiterea lui Ghimpu.

Postoico sustine ca PCRM este marginalizat in activitatea Parlamentului, deputatilor le este inchis microfonul, nu li se accepta inscrierile pentru luare de cuvant si le sunt respinse propunerile in cadrul sedintelor Biroului permanentde catre presedintele Parlamentului, Mihai Ghimpu.